Платини: Необосновано ме обвиняват в корупция

7937
Платини: Необосновано ме обвиняват в корупция
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на УЕФА Мишел Платини отхвърли обвиненията срещу него, че е замесен в корупционни практики при избора на домакин на световното първенство през 2022 г.

Британски медии съобщиха, че Платини се е срещал с бившия президент на Азиатската футболна конфедерация Мохамед Бин Хамам, чието име бе намесено в корупционен скандал при избора на домакин на шампионата след 8 години. Срещата се е състояла преди изборите на 2 декември 2010 г., когато бе решено Катар да приеме мондиала.

Забъркаха Платини в корупционен скандал

Президентът на УЕФА Мишел Платини беше забъркан в корупционен скандал, съобщава "Telegraph". Смята се, че ръководителят е замесен в дав...

Френската легенда се защити, заявявайки, че се е виждал с Бин Хамам единствено във връзка с неговата кандидатура за президентския пост на ФИФА.

"Удивително е това, че разговорът ми с колегите от Изпълнителния комитет към ФИФА се съди със същата сила като държавната измяна. На няколко пъти съм се срещал с Бин Хамам през 2010 година, както го направих и при влизането ни в Изпълнителния комитет през 2002. Предмет на нашите разговори беше кандидатурата му за президент на ФИФА, а той ме агитираше да гласувам за него", заяви босът на УЕФА.

"Обвиненията за корупция срещу мен за необосновани. Те целят да развалят моя имидж преди конгреса на ФИФА, който е насрочен за 10 и 11 юни в Сао Пауло", категоричен е Платини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com