Прандели: Буфон е истински капитан и пример за подражание - излъчва спокойствие и мотивира

8463
Прандели: Буфон е истински капитан и пример за подражание - излъчва спокойствие и мотивира
Снимка: Getty Images/Guliver

Капитанът на италианския национален отбор по футбол Джанлуиджи Буфон се подготвя да участва в пето поредно световно първенство.

Въпреки, че е на 36-години, Буфон е един от най-старателните в тренировките на "Скуадра Адзура" на базата в бразилското крайбрежно градче Мангаратиба. Вратарят е напълно посветен върху подготовката преди старта на шампионата.

Роналдо: Ще поздравя Клозе ако подобри рекорда ми

Легендата на Бразилия Роналдо заяви, че няма проблем да поздрави Мирослав Клозе, ако германецът подобри "вечния" му рекорд от 15 отбеля...

"Участие на световно първенство е голяма чест за всеки футболист", заяви Буфон, който е не само лидер и капитан на тима, но и пример за подражание на по-младите си съотборници.

"Той има изключителен манталитет на победител и иска да печели всеки мач, дори на тренировка. Джиджи е изключителен боец и дава много на отбора не само на терена", коментира халфът Даниеле Де Роси.

Селекционерът Чезаре Прандели също не крие задоволството си, че може да разчита на лидер като Буфон.

"Буфон е истински капитан и пример за подражание. Той излъчва спокойствие и мотивира съотборниците си. И най-важното - кара ги да осъзнаят важността да носиш националната фланелка", каза Прандели.

Краля на футбола отново коментира Меси и Кристиано Роналдо

Краля на футбола Пеле коментира най-големите звезди във футбола в момента Кристиано Роналдо и Лионел Меси техните шансове да вдигнат тр...

Буфон изигра първия си мач за Италия през октомври 1997 година. Тогава е бил 19-годишен, като сега вече има рекордните 140 мача зад гърба си за "Скуадрата".

През 2006 година в Германия той спечели световната титла. От тогавашния състав на Мондиал 2014 са останали още само трима - Де Роси, Андреа Пирло и Андреа Бардзали.

"Освен факта, че съм капитан, аз се чувствам много горд, че играя в националния отбор. Моята детска мечта беше а представям Италия на футболния терен. Радвам се, че тя се осъществи", каза Буфон.

Стражът се чувства добре физически и не мисли за отказване от футбола.

Снайдер: Най-голямото разочарование в кариерата ми е загубеният финал срещу Испания

Плеймейкърът на Холандия Уесли Снайдер бе откровен, че загубеният финал срещу Испания на Мондиала в Южна Африка през 2010 година е най-...

"Надявам се, че това световно първенство няма да ми бъде последното. Въобще не мисля скоро да прекратявам кариерата си", каза Буфон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com