Сколари: Ще станем шампиони с младите, не с Кака и Робиньо

3606
Сколари: Ще станем шампиони с младите, не с Кака и Робиньо

"Предизвикателството пред нас е да спечелим световната титла. За да го направим, ще бъде нужно да се опираме на младите играчи, а не на завършващите своите кариери Робиньо, Кака и Роналдиньо". Това заяви селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари, след като обяви състава на тима за световното първенство.

Той сподели още, че е знаел, че изборът на състава за Мондиала през 2002 г. не е допаднал на мнозина. "Това е нормално, защото имахме много опитни играчи. Сега около нашия екип се вдига по-малко шум и ми бе по-лесно да избера състава", обясни специалистът.

Сколари мотивира избора на Оскар и Паулиньо така: "Днес Оскар е един от най-добрите играчи в света. Може да изпитва някои трудности, но ние сериозно ще продължим подготовката му за турнира. Сигурен съм, че Оскар и Паулиньо ще започнат Мондиала в чудесна форма".

"Данте и Луис Густаво повикаха заради класната им работа в клубовете им. Що се касае до Жо, неговата травма не е сериозна и той ще бъде готов за Световното", допълни селекционерът на Бразилия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com