Спектакълът на годината в цифри

7028
Спектакълът на годината в цифри

Световното първенство в Бразилия завърши и всеки един от участниците в него получи по нещо: Германия взе дългоочакваната титла, Аржентина - игра на първия си финал от 24 години насам, Холандия игра достойно и взе бронза, а Бразилия организира великолепен шампионат и се зарадва на загубата на Аржентина.

Естествено, че всяко първенство има своята статистика. Германия се превърна в най-резултатния отбор на Мондиал 2014. Футболистите на Бундестима са отбелязали общо 18 гола. Германците водят и в класацията за най-много подавания на Световното, а Италия пък са с най-добър процент точни пасове.

Финалът на "Маракана" привлече над милиард зрители

Мачът на „Маракана" между Германия и Аржентина стана най-голямото спортно събитие в историята. Финалът на световното първенство,...

Селесао се оказаха най-обстрелващия отбор, като са шутирали 111 пъти към вратата на противника. Най-лош показател на ударите имат Иран - само 22. Сребърните медалисти Аржентина пък са били най-много корнери - 47, като отново те са вкарали топката най-много пъти от страничната линия - 260 тъча. Най-малко ъглови удари са били Австралия - само шест за три мача.

По отношение на дисциплината на Мондиал 2014 са показани общо 187 жълти картона и 10 червени. Най-грубият мач на турнира е била срещата между Коста Рика и Гърция, в която австралийският рефер Бен Уилямс показа осем жълти и един червен картон. Най-много предупреждения са получили домакините от Бразилия - 14 жълти картона, въпреки че Холандия е направила най-много нарушения - 126. Най-"чистият" отбор на това световно първенство е Испания, които са нарушили правилата едва 28 пъти. Най-строгият съдия на турнира е узбекистанецът Равшан Ирматов, който показа 14 жълти и един червен картон на футболистите.

Най-горещата среща е между Италия и Уругвай, след като мачът се игра в Натал при температура 33 градуса. Най-студеният двубой е между Уругвай и Англия в Сао Паоло, тогава термометрите са сочели 12 градуса.

Най-много удари за един мач е имало в двубоя между САЩ и Белгия - 52.

Най-посещаваните мачове на Мондиала са две срещи с участието на Аржентина. В груповата фаза срещу Босна са се събрали 74 738 души на стадиона, толкова хора са гледали и финала снощи. Най-слабо посещение е имало на мача Русия-Южна Корея, като на този мач са дошли едва 37 603 души.

Лукас Билия: Няма утешение за нас

Халфът на Аржентина Лукас Билия не успя да сдържи емоциите си след загубата от Германия на финала на световното първенство. С гола си в...

Голмайстор на турнира стана Хамес Родригес, който вкара шест гола и получи "Златната обувка".

Най-добрите асистенции са направили Хуан Куардадо от Колумбия и германецът Тони Кроос, като и двамата имат по четири асистенции за гол. Най-добрият играч на Мондиала по системата "гол+пас" е отново Хамес Родригес.

Лионел Меси стана най-добрият футболист на Световното първенство.

Най-много изстрели към вратата на противника е направил Карим Бензема от Франция, а най-много пасове е подал капитанът на Германия Филип Лам.

Маруан Фелайни е нарушил правилата най-много пъти, но най-грубият футболист на турнира е Тиаго Силва от Бразилия, който е получил най-много жълти картона.

Бразилия изрита Сколари и Парейра

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари напусна поста си в края на световното първенство през 2014 г., предават местните медии. Б...

Най-много километри е пробягал Ариен Робен, който е изтичал над 79 километра на Мондиала, Майкъл Брадли от САЩ обаче е пробягал най-много за един мач - 16 километра и 689 метра в срещата с Белгия.

Най-бързият гол е на Клинт Демпси, който отбеляза в 31-та секунда на Гана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com