Стартът бе даден - пищна и красива церемония откри Мондиал 2014 (ГАЛЕРИЯ)

17891
Стартът бе даден - пищна и красива церемония откри Мондиал 2014 (ГАЛЕРИЯ)

С изключително красива, емоционална и сложна церемония бе открито 20-ото световно първенство по футбол на стадион "Арена Коринтианс" в Сао Пауло. Пред погледите на 65 000 зрители по трибуните и над милиард пред телевизионните екрани по цялата планета 600 танцьори, акробати и гимнастици пресъздадоха пълнокръвно какво е Бразилия, с какво е значима тя. 

С изключително красива, емоционална и сложна церемония бе 
открито 20-ото световно първенство по футбол на стадион "Арена 
Коринтианс" в Сао Пауло. Пред погледите на 65 000 зрители по 
трибуните и над милиард пред телевизионните екрани по цялата 
планета 600 танцьори, акробати и гимнастици пресъздадоха 
пълнокръвно какво е Бразилия, с какво е значима тя. Бяха 
преплетени минало и настояще, бяха показани в пълния си колорит 
различните хора, които формират бразилския етнос и правят 
страната толкова вълнуваща, красива, тайнствена и пълна с живот.С изключително красива, емоционална и сложна церемония бе открито 20-ото световно първенство по футбол на стадион "Арена Коринтианс" в Сао Пауло. Пред погледите на 65 000 зрители по трибуните и над милиард пред телевизионните екрани по цялата планета 600 танцьори, акробати и гимнастици пресъздадоха пълнокръвно какво е Бразилия, с какво е значима тя.

Защо да бойкотирате Мондиал 2014

За част от французите, а и за хората от други държави, които са алергични към футбола и се страхуват от едномесечната бразилска футболн...

Бяха преплетени минало и настояще, бяха показани в пълния си колорит различните хора, които формират бразилския етнос и правят страната толкова вълнуваща, красива, тайнствена и пълна с живот.

Церемонията по откриването протече в три етапа, преди да настъпи кулминацията. В първия етап стотици танцьори и акробати представиха бразилската природа - флората, река Амазонка.

Събитията се случваха върху огромен плащ, символизиращ флага на щастието, но същевременно предпазващ тревата на терена. В центъра на игрището, приковала погледите на всички, се въртеше "жива" светодиодна топка, която пулсираше със случващото се край нея. В самото начало на топката преминаха 32 надписа на 32 различни езика, всички казващи едно: "Добре дошли".

Кои са "дядовците" на Мондиал 2014? (ГАЛЕРИЯ)

1. Въпросът относно възрастта на Самуел Ето'О ще бъде повдиган отново и отново, но паспортът показва, че нападателят на Камерун през ма...

Във втората част танцьорите и акробатите представиха другото голямо богатство на Бразилия - нейния народ. Колоритен, разнообразен, изразяващ себе си чрез танца като в правремената.

Представен беше танцът, който характеризират страната - самба, бойното изкуство капоейра, танцът на гаучосите... Накрая всички показаха как Бразилия ги предразполага да живеят в хармония и разбирателство, като започнаха да танцуват общ танц, в който всеки има свои стъпки, различни от на другите, и въпреки това изглежда красиво.

В третата част се появи негово величество Цар Футбол, а светодиодната топка показа 32-та различни флага, за които ще се състезават участниците на мондиала. Деца, облечени в екипите на 32-те държави участнички, се появиха на сцената, демонстрирайки завидни умения с топката. След това бе внесен голям бразилски флаг.

Шакира и Ирина Шейк водят отбора на идеалните футболни половинки

Освен място за изява на най-добрите футболисти в света световното първенство ще е сцена и за техните прекрасни жени. "Дейли Мейл" напра...

Кулминацията настъпи, когато млад мъж, изцяло парализиран, изрита футболна топка, посредством новите технологии. След този епизод топката в центъра на терена се разтвори като цвят, а от нея излязоха тримата изпълнители на официалния химн на Сетовното - Клаудиа Лейте, Дженифър Лопес и Питбул, които изпълниха хитовата песен.

Началото бе дадено. По красив начин, посланието от който бе, че футболът е живот, а топката е символ на света. Сега часовникът отброява минутите до същинското шоу, с 22-ма участника, с неизвестен сценарий...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com