Защо да бойкотирате Мондиал 2014

18341
Защо да бойкотирате Мондиал 2014

За част от французите, а и за хората от други държави, които са алергични към футбола и се страхуват от едномесечната бразилска футболна вълна, френският в. "Фигаро" дава няколко напълно основателни причини за бойкотиране на Мондиала, започващ днес.

1. Можете да бойкотирате Мондиала, защото най-голямата футболна спортна проява се състои в страна, в която има безпрецедентно социално протестно движение. Бразилците се оплакват, че за Мондиала са похарчени 11 милиарда евро, докато населението няма достатъчен достъп до основни обществени услуги. И ако разходите за организацията се струват на някого колосални, то интересно е да се знае, че след четири години Мондиалът ще струва на домакина Русия 21 милиарда евро.

Най-чаканото Световно започва днес! На worldcup2014.actualno.com

Юбилейното 20-то световно първенство по футбол стартира днес в Бразилия. От 21:15 часа българско време е официалната церемония по откри...

2. Можете да бойкотирате Мондиала заради това, че ФИФА преживява най-тежката криза в историята си заради серия от скандали, като свързания с домакинството на Мондиала през 2022 г. или с избора на президент през 2011 г.

3. Можете да бойкотирате Мондиала, защото в най-голямата Римокатолическа страна в света епископите осъдиха строго организацията и упрекнаха властите, че са принудили хората в неравностойно положение, живеещи в околностите на стадионите да се премести на друго място.

4. Можете да бойкотирате Мондиала, защото той води до взрив на престъпленията от сексуален характер. За сравнение в Южна Африка през 2010 г. този род престъпност скочи с 66 процента, в Германия през 2006 г. - с 26 процента.

5. Можете да бойкотирате Мондиала, защото според ФИФА той ще стане източник на 2,7 милиона тона въглеродни емисии.

Жилберто Каравальо: Сигурността по време на Мондиала е проблем

Сигурността е проблем по време на Световната купа по футбол и затова се стремим да гарантираме всички улични протести да бъдат демокра...

6. Можете да бойкотирате Мондиала, защото мачовете няма да започват по-рано от 18 ч. френско време, така че служителите няма да могат да използват шампионата като претекст да направят пауза по време на работния ден.

7. Французите специално могат да бойкотират Мондиала, защото френските национали, класирали се в последния момент, имат много малко шансове да блеснат. Според проучване на американската банка Голдман сакс Франция едва ли ще прехвърли четвъртфиналите и е с 0,8 процента шансове да спечели Световното първенство по футбол.

8. Французите могат да бойкотира Мондиала и ако смятат, че не са част от онези 10,1 процента, които са похарчили спестяванията си, за да си купят нов телевизор по повод спортната проява.

9. Можете да бойкотирате Мондиала и защото сте последовател на шведската футболна звезда от балкански произход Златан Ибрахимович, който заяви, че Мондиал без него изобщо няма да е интересен и той лично нямало да го гледа.

Испанските власти подгониха Икер Касияс

Капитанът на Реал (Мадрид) и вратар на националния отбор на Испания Икер Касияс ще трябва спешно да внесе 2 млн. евро в хазната, ако ис...

10. А можете просто да бойкотиране Мондиала, защото не обичате футбола или искате да запазите мира в семейството си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com