Затишие след буря - Иран и Нигерия приспаха с първото реми на Мондиала

12676
Затишие след буря - Иран и Нигерия приспаха с първото реми на Мондиала

След разгромния успех на Германия над Португалия, Иран и Нигерия извъртяха първото реми от старта на Мондиал 2014. За нещастие на зрителите, изпълнили "Арена да Байшада" в Куритиба, равенството бе и нулево. Скучни 90 минути, с малки раздвижвания, белязаха 90-те минути игра.

Въпреки че през целия мач бе по-активния тим, а освен това влезе в двубоя като фаворит, Нигерия не бе в основата на най-сериозното положение в мача. То бе дело на Иран и се случи в 34-ата минута, когато Реза стреля, но Енияма се намеси добре.

С разделените точки Иран и Нигерия пратиха на върха в групата Аржентина, а дебютантът Босна и Херцеговина се закотви на дъното. 

Въпреки че не бе суперсблъсък, мачът Иран - Нигерия привлече много хора в Куритиба, които напълниха "Арена да Байшада". В допълнение към това, за хубавата атмосфера допринесе и чудесното време. За сметка на това теренът не бе в добро състояние и затрудняваше играта на двата тима.

Фаворитът в този мач Нигерия първи погледна към вратата на съперника, а в 3-ата минута Моузес отправи и първи изстрел към вратата на Хагиги, без да му създаде проблем. След изпълнение на корнер Нигерия дори стигна до гол във вратата на Иран, който обаче не бе зачетен заради нарушение на Оби Микел срещу вратаря на Иран. 

Оби Микел: Не знам много за Иран, но ще е сложно

Халфът на Нигерия Джон Оби Микел призна, че не знае много за съперника на тима тази вечер - Иран. Въпреки това звездата на африканците ...

В следващата минута Нигерия пропиля чудесна възможност - Ожени Онази стреля, но не успя да намери рамката на вратата на Хагиги. До този момент Енияма бездействаше в своето поле. Около 15-ата минута Нигерия налагаше преса, но иранците започнаха все повече да задържат топката, макар рядко да минаваха центъра. 

В 22-ата минута Иран бе на път да създаде първа опасност пред вратата на Енияма, но Дежага се засуети пред наказателното поле и моментът бе изпуснат. 

Минута преди това Годфри Обоабона контузи глезена си при отиграване и макар да се върна на терена, изглеждаше, че се е контузил. Именно заради това той бе заменен принудително в 29-ата минута. На мястото му влезе Джоузеф Йобо. 

В 34-ата минута пред Иран се отвори първата добра възможност. Дежага центрира от корнер и Реза отправи изстрел към вратата на Енияма, но опитният страж отрази и защитниците изчистиха. Към този момент притежанието на топката бе с огромно преимущество за африканците - 68%:32%. Те създаваха и по-честите атаки, но трудно успяваха да преминат сгъстената отбрана на съперника.

Иран - Нигерия

Иран е сред загадките на това световно първенство. Тимът не разполага с качествени футболисти, а за капак е воден от посредствен треньо...

След скучно първо полувреме двата отбора се прибраха в съблекалните.

И след подновяването на играта съотношението на силите е същото - Нигерия бе по-активно търсещият гола тим, Иран обаче не им позволяваше да стигнат до положение. Африканците отново имаха и огромно превъзходство във владеенето на топката.

В 63-ата минута нова възможност се откри пред "иранските лъвове", но изстрелът на звездата Реза Гооченайхад стреля встрани от целта. В 69-ата минута Стивън Кеши предприе последната си смяна - пусна в игра Питър Одемвинге на мястото на Азеез, засилвайки атаката на своя тим. 

В 76-ата минута Ожени Онази отправи удар към вратата на Иран, но той бе твърде слаб и попадна право в ръцете на Хагиги. Три минути по-късно Карлос Кейрош направи първата си смяна, отново с цел засилване на атаката - Ашкан Дежага напусна терена, а място му зае Алиреза Джаханбахш. 

Нигерия няма никакво намерение да подценява Иран

Нападателят на нигерийския национален отбор по футбол Ахмед Муса успокои феновете, че той и неговите съотборници няма да допуснат подце...

Смените също не дадоха резултат, а запалянковците по трибуните освиркаха двата тима, които изиграха най-безинтересния мач от началото на първенството.

 

СТАТИСТИКА

ИРАН - НИГЕРИЯ 0:0

Звездата на Нигерия: Разгромът на Холандия срещу Испания ни вдъхнови

Най-известният футболист на нигерийския национален отбор Джон Оби Микел смята, че унижението на Холандия над Испания е вдъхновило Нигер...

Мач от група "F"

Начало: 22.00 часа

Иран: 12. Хагиги, 2. Хейдари (89' Шоджаей), 3. Хаджсафи, 4. Хосеини, 5. Амирхосеини, 6. Некунам, 14. Андраник, 15. Монтарези, 16. Реза, 21. Дежага (78' Джаханбахш), 23. Мехрдад

Селекционер: Карлос Кейрош

Нигерия: 1. Енияма, 5. Амброуз, 7. Муса, 9. Еменике, 10. Микел, 11. Моузес (52' Амеоби), 13. Ошанива, 14. Обоабона (29' Йобо), 15. Азеес (69' Одемвинге), 17. Онази, 22. Омеруо

И "суперорлите" ревнаха за пари, заплашиха с бойкот

Нигерия стана поредният африкански тим, който заплаши да бойкотира световните финали за пари. Преди няколко дни камерунците отказаха д...

Селекционер: Стивън Кеши

Жълти картони: Андраник 75'

Червени картони: Няма

Съдия: Карлос Вера (Екв.)

Стадион: "Арена да Байшада", Куритиба

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com