Дългите депутатски ваканции - и полезни, и логични

6644
Дългите депутатски ваканции - и полезни, и логични
Снимка: БГНЕС

Депутатите не са по-важни от обикновените хора – затова трябва да почиват колкото тях. С този мотив независимият народен представител Велизар Енчев внесе предложение депутатските ваканции – например по Великден, да не са толкова големи, колкото на обикновените хора. И то беше отхвърлено.

Коментар на редактора

Медиите раждат институционалната перверзия

Медиите са отговорни за това, което потребителите им коментират след материалите им, включително във Facebook. Това внушиха членове на ...

Така и трябва. По-добре без депутати, министри, политици и вся остальная сволочь поне по празниците. А най-добре и в делниците. Една хубава дълга ваканция в раирани пижами най-много ще им подхожда на всичките – законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Ама хайде да не мечтаем толкова.

Ако ще си говорим сериозно за ваканциите, по-добре вместо да се намалява тази на депутатите, да се увеличи просто тази на другите хора. Нека имат стимул да свършат нещо полезно – да се видят с близки, с приятели, да подишат чист въздух, да се отпуснат малко. Въобще – идилия. Пусто обаче българският стрес не е продиктуван от много работа, ами от малко пари. Без пари почивка – как? Затова и депутатите почиват повече – повечко пари се намират в тяхното съсловие.

Така че да не се сърди целокупният български народ. Ето, днес договорихме американците по-евтино да ни продават ток. Не на нас директно де, на НЕК. А там е една черна каца, но да не бъдем такива нихилисти и песимисти. Може пък някоя стотинка да падне сметката. Ей така, да има за дъвка – за почивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com