Велизар Енчев официално предложи да се намалят депутатските ваканции

5245
Велизар Енчев официално предложи да се намалят депутатските ваканции
Снимка: БГНЕС

Независимият депутат Велизар Енчев внесе в деловодството на парламента проект за изменение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с който иска да бъде променена големината на депутатските ваканции, предаде БГНЕС.

"Предлагам спешна промяна в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, която да се гласува в пленарната зала на Народното събрание на 8 или 9 април тази година", се казва в предложението на Енчев, адресирано до председателя на парламента Цецка Цачева.

Според него тази промяна трябва да е съобразена с официалните празници и неработните дни през 2015 година.

"Смятам, че е морално укоримо народните представители да имат толкова дълга ваканция за Великден (10 дни), докато почивните дни за българските граждани са 10, 11, 12, 13 април", заявява Енчев.

"Решение на Народното събрание депутатите да почиват от 10 до 13 април ще покаже, че сме адекватни на обществените очаквания и сме социално солидарни с нашите избиратели. Вярвам, че депутатите ще подкрепят моето предложение. Със своя положителен вот те ще помогнат за повишаване на авторитета на Народното събрание, който в последните години е много нисък", призова Велизар Енчев.

Независимият народен представител, който влезе в парламента с квотата на "Патриотичния фронт", обяви намерението си да предложи промяна още през миналата седмица.

Кутев: Не говорете за депутатската ваканция, вижте Пеевски какво прави през нея

На мен цялото това говорене за парламентарната ваканция ми се струва популизъм. Всеки, който е бил в Народното събрание, трябва да е на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика