Грешка 404 за "Промяната" тепърва предстои

9603
Грешка 404 за "Промяната" тепърва предстои
Снимка: БГНЕС

В чудо се видяха десните избиратели. Отдавна не бяха получавали толкова силни шамари от хората, за които гласуваха. Първо беше сглобката, която не е коалиция. В нея уж всичко щеше да е ясно и открито, а мирише, че ще се пере - на първо място, Борисов, разбира се.

ОЩЕ: Борисов обяви, че ще има споразумение с ПП-ДБ (ВИДЕО)

Малко след това на почитаемата общественост, копнееща за промяна в нашата вмирисана политическа среда, беше поднесен кандидат за столичен кмет, чиято рода е била в ДС. Това неимоверно зарадва промосковските и титулуващи се за леви играчи, убедили се, че техният противник има реалните шансове сам да се унищожи.

И като десерт ръководството на БНБ включи доверения ковчежник на ДПС и лична кандидатура на Делян Пеевски Петър Чобанов (на заглавната снимка вървящ след Борисов), който май е спазарен вече за подуправител.

Оказа се, че хората, стъпили в политиката благодарение на омерзението към Пеевски, не само го допускат като някакъв вид подкрепящ партньор, ами направо му играят по свирката. Той се чувства отлично в парламента, никой с нищо не го притеснява, дори нова Конституция се е емнал да пише.

Ашколсун.

Ашколсун и на него, и на бившите му врагове, днес вече - приятели.

Прави са онези скептици, които от самото начало на юруша срещу Пеевски преди 2-3 години питат новоизлюпените политици "А вие къде бяхте през 2013?". Прави са, защото в генезиса на една политическа сила и в генезиса, разбирай родословието, на всеки политик е ключът към всичко. Към обяснението защо се правят недопустими компромиси.

Генезисът, произходът, потеклото са важни не защото децата са виновни заради родителите си, а защото животът им е продължение на техния - в биологически, в икономически и в политически смисъл. Народът е казал - круша дренки не ражда. Няма как да се разчита на неговата наивност чак до такава степен, че да забрави какви ги говореха младите ни политици само преди 48 месеца.

Именно затова е жизненоважно за тях да се придържат поне към една от линиите, разделящи ги от мафията. Да се разграничават постоянно от каквато и да било колаборация с Пеевски и Борисов.

И пак ще кажем за скептиците. Прави бяха, че работата намирисва, когато ПП се прегърна с Борисов - още тогава заподозряха накъде вървят нещата - че следващата прегръдка ще е с Пеевски.

Никак не ни се иска, но изглежда все по-вероятен един мощен отлив от ПП-ДБ в идните седмици. Колкото и да се опитват да сплотят редиците си чрез общия враг Радев, трудно ще постигнат по-висок процент на евентуални нови избори. Радев си е за импийчмънт, спор няма. Но на парламентарни избори хората няма да мислят за него - на кого му пука дали ще бъде съборен сега или след година-две. Хората се интересуват много повече от това - какви ги вършите, драги избраници? Дали сме ви гласовете си, за да борите корупцията, а не за да ви диктува точно тя в ушенцата кого на коя позиция да настаните.

По-скоро е възможно, ако ПП и ДБ продължават все така да се сдружават с компрометирани партньори, скоро да им изскочи "Грешка 404 - страницата не може да бъде открита". Бързият възход заради убедени последователи лесно се превръща в бърз спад заради неубедени.

Ами убедете ни, ако можете.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com