Борисов обяви, че ще има споразумение с ПП-ДБ (ВИДЕО)

6065
Борисов обяви, че ще има споразумение с ПП-ДБ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Вчера финализирахме всичко по управленската програма. Следващата седмица ще си подпишем едно споразумение, както Христо Иванов иска. Именно за този механизъм, включително как ще се обявяват решения", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. Повод за думите му беше обявеното днес от Кирил Петков, че коалицията ще внесе законопроект за спиране на концесията на пристанище "Росенец". 

"Вчера имахме доста дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС - Цонев и Пеевски относно тези няколко решения. Предложението беше на ГЕРБ, ДПС и ДБ не само за "Росенец". Такива важни решения показват силата на една некоалиция да взима важни решения в полза на държавата", каза Борисов.

Според него днес е можело да стане много красиво, ако бяха обявили предложението след внасянето му с подписите на трите формации. Той посъветва колегите си от ПП да поработят малко върху некоалиционната си култура. ОЩЕ: Край на концесията на "Росенец" официално поискаха ПП-ДБ

Борисов уточни, че в предложенията на ГЕРБ, ДПС и ДБ са влизали транспортните тръби и фигурата на особен управител, което означава държавата да поеме целия контрол. "Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител. Не знам защо. Сега чувам как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което ние вчера сме спорили колко по-голям да му е мащабът. Да речем млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна култура", добави лидерът на ГЕРБ. 

Според него, когато има успех, той винаги има много бащи. "Може и да не е успешно, затова е хубаво след подобни решения, да се излиза и съвместно или с прессъобщение, или с изява. Нямам против Кирил Петков да го съобщи, но да разкаже това, което вчера сме правили, за да може и трите коалиции и партии да имат възможност да кажат какви са им били съображенията", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и назначенията, като уточни, че досега са избягвали квотния принцип. "Вярно е, че ние отстъпваме навсякъде до този момент те да имат областни управители. Малко е притеснително, че на много места те си  слагат областните ръководители на структурите за областни управители. Така си пренасят щабовете за местните избори в областната управа, но се учим на тази нова формула некоалиционна", каза още Борисов.  ОЩЕ: Назначиха 6 нови областни управители - ето кои са

Борисов съобщи, че са се обединили около заместник-министър на енергетиката - Никола Николов и уточни, че остават назначаването на още 10 областни управители. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика