Избирай трудно: Прогноза за дните до електоралния втори април

3960
Избирай трудно: Прогноза за дните до електоралния втори април
Снимка: БГНЕС

Тъй като сме в режим на перманентни избори и вече между тях не минава толкова много време, за да позабравим основните методи, можем да предположим немалко неща за идния много политически и малко досаден месец. Ето бърза прогноза:

Трифонов се кандидатира за депутат, но после се откандатира

Заявката на Слави Трифонов, че този път ще води листите на "Има такъв народ" в Стара Загора и Благоевград вероятно е добре премислена - ако нещата висят на кантар за един процет, то за този процент трябва да се направи всичко възможно и да се даде малко скорост на суверена. Само че това е добрият сценарий - ако приемем, че трите и няколко процента от последния вот не са се снижили още надолу в изминалите месеци. Разбира се, при евентуалното влизане на ИТН в парламента (което, предполагам, би се отпразнувало с повече фанфари от изборната победа навремето, човек се учи да се радва и на най-малкото), имаме и известни подозрения, че Трифонов все пак едва ли ще се появи в парламента. Не че там няма дивани, но би се изложил на неприятната ситуация, в която да му задава въпрос някой друг извън Тошко. 

Бойко се кълне като евроатлантик

Както се забелязали, в последните месеци пресконференциите на Борисов са само външно за пред нашенска публика, докато основно, така изглежда, говори на американското посолство. Най-общият тон гласи: "съжалявам, че не бях евроатлантик, но сега поднасям извинения и държа да бъда евроатлантик. Не слушайте ваши по-любими евроатлантици, аз също изгарям от желание да евроатлантичествам, вие ненужно ме забравихте, на мен принципно въобще не ми и пука особено какъв ще съм, стига да запазя кюлчетата, освен това много ме притеснява, че "Магнитски" все повече се приближава към мен и вече ми е малко лошо". 

Левицата с пет хиляди удивителни

По-филологически наблюдателния читател вероятно вече е забелязал, че новата коалиционна задруга "Левицата" се изписва с каплок и с удивителен - ЛЕВИЦАТА! Това е положението - по подобен начин ако си направиш канал в ютюб и решиш да пуснеш рецепта за кюфтета, знаеш че ще си с едни гърди напред, ако се откроиш от всички останали рецепти за сочни и хрупкави кюфтета, наричайки твоите СОЧНИ И ХРУПКАВИ КЮФТЕТА! Както се казва добър апетит, и предвид хората в партията - сосът ще е обилна логорея. 

Странни социологически проучвания

Ако в парламентарните времена повечето социологически проучвания са си приличали, дойдат ли изборните е възможно тук-там да изникнат радикални отклонения от нормата. Примерно някоя от малките партии внезапно изригне с прогноза за 6 процента одобрение, докато някоя от големите внезапно се смали с 5 процента назад за сметка на другата. Въобще, предстои конфликт между самосбъдващи се социологически пророчества. 

Проблеми за ПП

Кирил Петков вероятно ще има обичайният проблем - че колкото по-напечено става, толкова повече българския език го предава, понеже е установено, че при повишена нервност артикулацията никак не върви - особено ако не върви и без това по принцип. Очаква се богата колекция от несъществуващи фрази.

Пеевски печели

Делян Пеевски ще води две листи, а след като навремето изкара по-висок процент от Христо Иванов във Велико Търново, нещата изглеждат сериозни. Вече направихме и предложение - той би могъл да стане примерен депутат - например така.

 

Автор: Георги Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com