Как депутатите да си прекарат ваканцията?

10128
Как депутатите да си прекарат ваканцията?
Снимка: БГНЕС

Изключително тежкото ежедневие, изпълнено с морални ангажименти, покорна служба за благото на народа, както и яростен отпор да устоят на всякакви корупционни възможности - това действително изтощи народните представители. Голяма част от тях страдат от тежък бърнаут - сред тях има хора, които са прекарали цяла година в пленарна зала без да вземат нито веднъж думата, а непрекъснатите совалки до евтиния и вкусен стол са консумирали цялата им нервно-психична енергия. Разтревожени психолози отчитат, че стресът в парламента си е казал думата - кой би могъл да издържи на работа от 9 до 14 часа и то цели три дни в седмицата? Какви са тия хора, от какво са направени? Но ето, 240-те трудолюбиви мъже и жени доплуваха до спасителния бряг - цял август нищо, братче. И ето как биха могли да оползотворят това златно време. 

1.  Най-сетне да пътуват с автомобил

След цяла година ползват метро до работа, БДЖ до родния град, прекачвания по автобуси и тролеи. Вече е време депутатите поне за малко да поседнат в собствения си или служебен автомобил и да му се насладят поне малко, вместо да се бъхтят от сутрин до вечер в градския транспорт.

2. Обилно хранене в компенсация на Босия 

В природата нищо не трябва да се губи. Онова, което Босия е пропуснал да изяде, трябва да бъде изядено от някой друг. Какви по-добри бенефициенти на това природно равновесие от депутатите? 43 дни пост по три менюта дневно се равняват на 129 яденета, които стоят абсолютно овакантени и чакат някой да ги изяде. 

3. Изкачване на върхове с лифтове

За какво беше целият този зор със застрояването на Пирин, ако най-сетне и депутатите не се възползват от него? Беше крайно време прекрасните и вълнуващи планини да бъдат пригодени към хора с наднормено тегло, учестено дишане, нулев ентусиазъм, които отиват там, за да полежат както навсякъде другаде, ама тоя път с пейзажи.   

4. Наблюдения на майки на деца без увреждания

По морските алеи непрекъснато минават щастливи майки на деца без увреждания. Втренчено наблюдение на техните безгрижни разходки биха могли да разтоварят затормозената психика на депутатите, които бяха безжалостно тероризирани от онези жени с черни тениски и затормозяващи твърдения, че системата, видиш ли, убивала. 

5. Следят за шума 

Вече, по примера на вицепремиера, вероятно са разбрали, че борбата срещу шума е върхът на политическата кариера. Проблемите на бедността, престъпността, здравеопазването и образованието са old school, един политик трябва да притежава онази елегантна сетивност, която да улавя шумовите трептения и да воюва срещу тях. 

6. Заместват шамандурите

В парламента има немалко екземпляри, които с перфектната си овална форма могат да заместят шамандурите в морето. Така биха могли да свършат все пак полезна работа, допринасяйки за спокойната обстановка в морето. 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com