Караянчеви били две на брой, но вие не сте го разбирали

45349
Караянчеви били две на брой, но вие не сте го разбирали
Снимка: БГНЕС

Вие наивно смятате, че Цвета Караянчева е един човек, който би трябвало да носи отговорност за думите си по един и същи начин. Тя обаче обяви друго - че хората трябвало да разграничават това, което говори, като председател на Народното събрание и като човек, който държи реч пред политическата си партия. Това накратко е обяснението й за думите, че онези, които протестират срещу Борисов, трябвало да не ползват метрото и да ходят пеш. 

Има много варианти да се интепретират тези думи. 

В първият вариант ние сме принудени да проумеем следното. Като председател на Народното събрание Цвета Караянчева държи официозно-банален и безопасен тон, който незнайно защо е счетен за най-правилният за председател на НС - сякаш това е най-вече чиновническа позиция, а не, поне на теория, най-високата позиция в една парламентарна република. Караянчева на практика казва: вижте ся, аз като председател си председателствам и действам протоколно, защото (тук добавяме от нас) - какво друго да прави един председател на НС освен да протоколства неща, които така или иначе ще се решат от премиера Борисов. Имало е много различни кандидатки за поста ТПК, тя го е спечелила, и оттам насетне нещата са ясни и предвидими.

Но за нас няма да е достатъчно да се справим с този абсурд. Не стига, че трябва да приемем протоколната представа за шеф на парламента, но да се съгласим, че когато той говори пред хората от партия, с него може да се случи внезапна промяна. Той моментално променя речника си, става настъпателно-абсурден, съска срещу протестиращите и иска да походят малко пеш, понеже всичко построено е построено от личните средства на Бойко Борисов, а не от техните данъци например. Партийната Цвета Караянчева няма нищо общо с председателката Цвета Караянчева, двете страдат от личностно раздвоение, многолики са и едната не носи отговорност за другата, а другата не носи отговорност за първата. Зрителят трябва внимателно да следи - момент, нека преценя, сега в какво качество говори госпожата? А, като председател на НС - добре, значи има филтър за едни простотии и няма за други. А сега? Сега пред нейните хора от ГЕРБ - филтърът за предишните простотии е изключен, а за новите включен. Внимателно следете в каква позиция говори Караянчева...Най-лесно би било тя да сменя непрекъснато баджове на врата си, за да се ориентираме в ситуацията. Внимавайте коя Караянчева критикувате - да не обидите втората, обърквайки я с първата. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com