Народното събрание отваря врати: А гласът на Атанасова се връща в живота ви

4397
Народното събрание отваря врати: А гласът на Атанасова се връща в живота ви
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Да се свиква нов парламент вече не носи същия ентусиазъм, но пък опитът допринася с това да си почти наясно какво предстои. Затова, може да предположим кои ще са знаковите и златни моменти, които ще започнат от утрешния ден в Народното събрание.

Избирателни коалиции

Какво прави един парламент, на който му е ясно, че пак няма да излъчи правителство? Избирателни коалиции. За хартиената бюлетина едно мнозинство, за оръжие или не в Украйна друго мнозинство, за лобистки закон трето и т.н. Това е и някаква голяма новост все пак, защото в предишни времена мнозинството просто гласуваше каквото си иска и нямаше тази тръпка, която има сега, да видиш кой на кое кафе и с какъв есемес към другия за какво се е наговорил. 

Гласът на Десислава Атанасова се завръща в живота ви

Как сте прекарали толкова дни, без да чувате гласа на Десислава Атанасова, без този пронизителен тембър, който има една странна особеност - хем да дразни, хем да приспива - нямаме никаква представа. Но трудното вече свърши, любимият ви глас се завръща за поне няколко месеца и неотлъчно ще ви казва от трибуната всички онези неща, без които не можете. 

ИТН се държат все едно са спечелили изборите

Завръщането на ИТН в парламента ще е събитие, което, предполагам, ще им донесе еуфористично чувство, което ще превъзхожда дори първото място на онези избори преди време. Защо сега еуфорията ще е по-голяма? Защото тогава въобще нямаха нито план, нито представа какво ще правят. А сега са в парламента (първоначалната ми цел) и без всички тези големи очаквания към тях (ужаса да спечелиш, когато си планирал просто да влезеш). Подгответе се за крупно самодоволен Тошко Йорданов. 

Борисов се връща като депутат

Това, че Борисов се завръща като депутат има много ясна причина - ГЕРБ полека излизат от изолацията. Навремето изглеждаше невъзможно, но с такава опозиция и с толкова плачевен арест - толкова. Нека видим обаче какви ще са изказванията на Борисов. Вариантите са два. Първият се казва "супер отплавал параноичен сюрреализъм" (тип "Машините на Мадуро"), вторият "нагаждаческа ловкост" (нещо, което владееше навремето, но след появата на предишния жанр възникнаха въпросителни). 

Всеки прави реч и си я качва в канала

Отдавна парламентарната трибуна е обект, който служи за "създаване на съдържание". Разбирай, като застанеш на нея, от една страна си даваш сметка, че говориш на депутатите, от друга, че говориш на зрителите на БНТ, но най-вече мислиш от гледна точка на партийния ютюб или фейсбук канал. Разбира се, трябва много да се внимава. Навремето например Асен Василев като каза "да го духат бедните" като част от по-дълго изречение, което започваше с това, че става дума за политиката на ГЕРБ, въобще не се сети, че някой ще отреже само фрагмента и ще го разпространява така. Зли монтажисти дебнат навсякъде. 

Влогърите са по-настъпателни от журналистите

Не само неизбежния Караколев, но и много други ютюбъри, постепенно изместват неутралната журналистика. Какво ще рече неутрална журналистика? Като се появи политик да му зададеш неудобен въпрос; а не като се появи политик, да му завреш микрофона и да му крещиш през това време едно и също, за да пищисаш не само него, но и всички наоколо.  

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com