Пeевски гравира името си в Конституцията. И става миротворец в Близкия изток

5333
Пeевски гравира името си в Конституцията. И става миротворец в Близкия изток
Снимка: БГНЕС

Когато човек прояви самоинициатива и реши да промени из основи начина си на поведение, трябва да бъде окуражен и да му се дадат нови и смели идеи. Твърде плахо Делян Пеевски се е ограничил единствено до ролята на говорител на правителството и кажи-речи премиер. Има още много креативни начини той да трупа престиж и да изчиства името си. И понеже още дълго, изглежда, ще живея в държавата, в която той е все повече - коя е обратната дума на канселиран - входиран, инклузиран, въдворен, въвлечен, възцарен? - то неговия периметър на действие може да се разшири. Образно казано - да почерпи опит от тялото си. Ето какво може да направи той.

1. Да се появи на концерта на Ед Шийрън

Защо не? Нима един кадър в бекстейджа, в който нашият човек задушава с мечешка прегръдка горкия рижав човек, няма да бъде от полза за неговия имидж? Не е ли възможно да видим и малко кадри, в които Пеевски се дере с цяло гърло на "I see fire", защото по едно съвпадение песента стана известна през 2013-та, когато и нашия човек придоби широка известност, а оттогава насетне - само напредък и за него, и за Шийрън, впрочем, може да се предполага и че са забогатели еднакво.   

2. Да стане миротворец в Близкия изток 

На вас може да ви изглежда невероятна ролята на Пеевски като миротворец в Близкия изток. Но на мен ми се струва, че след като стана говорител на правителството и кажи-речи премиер (това май се оформя като кажи-речи дефиниция, пак ще я повторим), не трябва да смятаме, че той не може да разшири работата си във външнополитически план. И даже не само в ивицата Газа, не: във всяка гореща точка на планетата, в която настъпват кръвопролития, Пеевски би могъл да се яви, да се поснима малко, да каже пет приказки за мира и да се прибере обратно. 

3. Да стане президент на Украйна 

Аз не виждам как по-ясно този човек, увлечен в това да се спасява от санкциите Магнитски, имитирайки държавническа дейност, може да декларира верността си. Щом един олигарх, който виждаш един път на 4 години при вот на недоверие, може да се окаже разтропан образ за пред камерите; образ, който гражданското общество не успя да свали, а санкциите от друга държава успяха да възродят; за този човек не може да има никакви спирачки. Едва ли има значение от коя държава Пеевски ще декларира евроатлантическата си принадлежност и може би трябва да си избере именно онова място, от което геополитическият залог е много по-голям, за да отива повече на енергията му.

4. Да бъде вписан в Конституцията

Ето това на вас май не ви е хрумвало, защото ви липсва онази дръзка мисъл, която човекът, за когото говорим, притежава. Пеевски би могъл да бъде вписан, гравиран директно в Конституцията като незаобиколим елемент, който не може да бъде премахван. Каква е логиката? Много ясна. Както се видя, обикновеното народно събрание не само, че не може да го отстрани, а директно го превърна в говорител и кажи-речи премиер. Значи ще трябва да е необходимо свикването на ВНС, за да може неговата иманентна роля в структурата на държавата да стане под въпрос. Как ще изглежда вписването му в Конституцията? Ето така:

чл.3

"Пеевски".

ал.1. Никой да не пита #кой го предложи. И #кой го изпра.

Както виждаме - няма нищо сложно. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com