Пълната комедия "Мая Манолова"

21011
Пълната комедия "Мая Манолова"
Снимка: БГНЕС

Всеки, който поне малко се интересува от политика и е проследил първия тур на тазгодишните местни избори в България, ясно е видял, че недоволство от ГЕРБ има. То обаче изобщо не е толкова категорично, колкото го изкарват опонентите на партията на Бойко Борисов, а по места конюнктурата е такава, че хората гласуват с изключително силен мотив за личности, които харесват и е факт, че много от тези хора са част от ГЕРБ.

Предвид все още голямото влияние на ГЕРБ, опонентите вече прибягват дори до комични опити да противодействат. Такъв е и поредният опит на Мая Манолова – човекът, който тръби особено силно каква демократична алтернатива е спрямо сегашния кмет на София и водач след първи тур Йорданка Фандъкова. След като мълча цяла предизборна кампания по въпроса, сега Манолова обяви във Facebook как подкрепя протестиращите срещу избора на новия главен прокурор. Засега това е Иван Гешев, но процедурата не е завършена и трябва да има утвърждаване от президента. Ако държавният глава наложи вето, ВСС пак трябва да се събере и да гласува.

"Не може от всички магистрати в тази страна да има само един кандидат за главен прокурор. Извинявайте, но това е подигравка с гражданите ... начинът, по който беше избран главен прокурор, беше непрозрачен и статуквото начело с Бойко Борисов се презастрахова един ден да не понесе ударите на една независима съдебна система. Толкова се застрахова, че дори не можа да направи фиктивно състезание. Борисов казва, че не иска да се меси в този избор – как не го е срам да лъже хората в очите – та нали излъчените от него членове във ВСС гласуваха за Гешев. Всички знаем, че както и Фандъкова, така и всеки един от ГЕРБ, не може да направи крачка, без той да им нареди ... Хайде, питайте я нея какво мисли за избора на главен прокурор и дали й харесва да няма дори двама кандидати за една от най-важните позиции в страната. За съжаление тя нищо няма да може да каже по този въпрос, защото нейният господар стои зад тази кандидатура и тя няма свободата да изкаже критика дори и да я мисли някъде дълбоко в себе си.

... За разлика от хората на ГЕРБ, аз не съм кукла на конци. Омръзна ми да се примирявам с по-малкото зло. Омръзна ми да ни мамят с интриги, а задкулисно да си нареждат пешките като в този случай .... Сигурно съм, че сега от ГЕРБ ще ме обвинят, че така се опитвам да привлека десните избиратели. Отговорът е друг. С тази позиция искам да покаже на всички хора, които вече имат непоносимост към игрите на статуквото на Борисов, че аз имам свободата да изразя тези думи, без да трябва да се допитвам до никого, защото аз съм свободен човек."

Посоченото в кавички са думи на Манолова от Facebook страницата, създадена в нейна подкрепа. И въпросът е само един - защо Манолова се сети едва сега да обърне внимание на този въпрос? Три дни преди изборите тя видя и заговори за нещо, което мнозина виждат и знаят от месеци наред, че и години – процедурата за избор на главен прокурор е контролирана от управляващите, а съдебната система все още е твърде зависима от другите две власти и не може да се самоуправлява, което обрича върховенството на правото т.е. равенството пред закона. Законодателната знаем от кого е зависима – този, който дори не ходи в парламента проформа даже, за да отговаря на депутатски въпроси, а е премиер на България.

Г-жо Манолова, ако искахте някой от тези, които ходят на протестите заради правосъдието, да ви повярва, трябваше много по-отдавна да почнете да ги приказвате тези неща! Сега е просто отчаяние – че няма да победите Йорданка Фандъкова. И простата причина е, че Вие сте същата като нея, като нищо и по-лоша – вече го казах в този материал, няма нужда да се повтарям. Нищо не се е променило!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com