Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Размножителният период на Ивелин Михайлов

27 юни 2024, 12:10 часа • 8919 прочитания

Ивелин Михайлов, кралят-слънце на Исторически парк, император на миналото, настоящето и бъдещето, е фокусирал малко тромавата си мисъл върху едно и също изречение. Направо е забил на него. Декламира го гордо по телевизионните студиа, с онова характерно самодоволство, което хората, на които им е спестена дарбата за оригиналност, имат, щом си внушат, че им е хрумнала брилянтна идея. 

От няколко дни той говори, че са правени опити да бъде притискан с компромати от сексуално естество. И винаги, когато водещият попита за компромата, получава следния отговор:

"Аз съм разведен човек, ако примерно имам сексуални контакти с жени, това е прекрасно - да имам 365 жени различни за 365 дни. Защото в България има липса на мъже. И по някакъв начин трябва да помагаме".

Чух го вече два пъти, последно по бТВ. И ако се превърна в онези хора, които ненаситно рефрешват YouTube, за да изгледат всяка нова изява на някой от дуета Марков-Михайлов, предполагам, че ще го чуя отново.   

Та, какво се е случило с Ивелин? Изглежда, някаква весела комбинация е поразила ума на нашия мислител. Съвпадението между броя дни в календара и неговата разведеност от една страна, а от друга "липсата на мъже" и неговата монархическа потентност, която се разгръща на фона на опустошителната демографска криза - всичко това е щракнало в главата му, за да го доведе до една величава равносметка. Аз не знам каква е истината и не се сещам да има нещо, което да ме интересува по-малко от похожденията на човека-възстановка. Далеч по-важна обаче е другата равносметка: че мегаломанията и простотията, откровения сексизъм и ранното оглупяване на парвенюто, са си подали ръка и тепърва ще се разгръщат в подобни изказвания. Които не издават нито мъжкарство, нито потентност, а само потискащото свойство на простащината да изплува винаги на бял свят, особено когато я дават по телевизията.  

Към изказването има още една комедийна притурка - че самоописалият се Казанова всеки ден мести квадратчето на календара с ново завоевание, защото "трябва да помагаме". Цялата работа е в името на националната отговорност - и напомня на прословутия живковски възглас "...и деца ще ви направим!" В което няма нещо чудно, предвид решението сновящият патрул, който се грижи за реда в Историческия парк, да представлява кола с надпис "Народна милиция". Впрочем Михайлов някак изповядва странен хибрид от ценности. Значи, от една страна, едва ли за "Величие", пазителите на традициите от древността, би трябвало да има нещо по-свещено от семейството. От друга страна обаче, тоя човек звучи като най-щастливия от развода си индивид и излъчва искрена либерална радост от сегашното си положение. Кралят-слънце е влязъл в размножителен период - пазете се. А компромат иначе въобще не е нужен. Достатъчно е да си глупав - това те компрометира завинаги. 

Автор: Райко Байчев

Райко Байчев
Райко Байчев Отговорен редактор
Новините днес