Решение за всички проблеми: Владислав Горанов да стане председател на ГЕРБ

11709
Решение за всички проблеми: Владислав Горанов да стане председател на ГЕРБ
Снимка: Actualno.com/Михаил Митев

Струва ви се, че държавата е изпаднала в патова ситуация. Че няма достатъчно смазка за сглобката, че опозицията е популистки-безпомощна, а президентът го бива все по-малко. Разбираме ви, даже много добре, но това е понеже не желаете да мислите нестандартно и да търсите алтернативни решения. Ние опитахме и бързо стигнахме до фрапантния извод, че най-добрият начин да се отлепи от дъното е Владислав Горанов да се върне на ключов пост в държавата.

Защо, ще попитате вие, малко ли му бяха ключовите постове на Владислав Горанов? Пак ли, гневите се, ще перем някого и то онзи, за когото Божков говореше, че му носел в шлифер отчисления, и по джобовете събирал милион в петстотин еврови банкноти? Да не връщаме лентата по-назад, за да се сетим за едни апартаменти, едни кръстнически истории... 

Но от друга гледна точка - не е ли много видно, че откакто върху Пеевски падна клеймото "Магнитски", той, както заяви Даниел Лорер с широко отворени и много искрени очи, се е променил за по-добро? Съвсем видимо е - казваме го и ние пак със широко отворени и много искрени очи. Е, щом вече сме проверили колко сговорчив и катарзисен става един човек, получил този най-черен международен печат, не е ли правилно да предположим, че връщането на Горанов в голямата политика би произвело небивал подем за ГЕРБ, така както Пеевски за ДПС? Факт е, че Борисов все още тук-там плахо го ползва да каже пет приказки по някоя тема, но представете си какво би станало ако Горанов, по познатия и вече утвърден маршрут, от депутат стане съпредседател, от съпредседател - председател...

Тогава ще можем да видим нещо като сблъсъците от "Avengers". Двама със знака "Магнитски" на челото се изправят един срещу друг в колосална борба с много специални ефекти, впрягайки всичките си сили да спасят държавата. Едно е да говорим за политиката като конкуренция на различни партии, политики и идеи, друго е да видим холивудска битка на двама ултра прокълнати от голямата геополитика типажи - съгласете се, че този сюжет е много по-интересен от всичко, гледаме в момента. Прибавете третият с "Магнитски" - Васил Божков в голямата политика и ето че стигнахме до правилната рецепта. Защо само Пеевски да предизвиква в Лорер нежни катарзисни трепети, а в държавата - мощни демократични подеми, а другите двама да прахосват потенциала си?  

На вас това може да ви се стори прекалено. Това обаче не е никак добър знак. Защото означава, че сегашното ви изглежда нормално. 

 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com