Срутването на властта – няма ремонт, който да го спре

40431
Срутването на властта – няма ремонт, който да го спре
Снимка: БГНЕС

Тези дни пак се сетихме така да се каже с добро за МВР – понеже си европари (милиони) си купиха нови коли. Трябвало да са високопроходими джипове, та да могат да гонят нелегални мигранти по чукарите, но не били баш. И от ОЛАФ (Европейската служба за борба с измамите) рекоха, че това е нарушение – сега едни милиони трябва да се връщат.

Като е нарушение, един от въпросите е кой е виновен (другият е кой се е облажил). И се почна – последното (засега) служебно правителство на Румен Радев според ОЛАФ е нагласило критериите на поръчката! Не, второто правителство на Бойко Борисов е, то е стартирало цялата процедура, а третото я е завършило!

Кой точно е виновен, ще трябва да решава съдът. Току виж вземе някакво решение, след като може дори прокурор от европейската прокуратура да подхване случая. Разбира се, това не е гаранция, а може и да не е европейски прокурор.

Но ако в случая поне има за какво да се закачат от ГЕРБ, то как не успяха да закачат метрото в София при станция „Хаджи Димитър”? Третият метролъч не знам да му е изменяна процедурата от някое служебно правителство. И София не знам от едно 15 години друг да я управлява, освен Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова т.е. Бойко Борисов.

Ами при Елисейна срутището? Не може да се каже, че е заради комунистите или че управляващите не са знаели за опасността. Ако не знаеха, нямаше да слагат мрежи там – мрежи, които ако бяха питали, щяха да им кажат, че нямаше да са достатъчни. Да де, но чак на 3 февруари, след като вече отвориха пътя, от АПИ се сетиха да викат представители на академичните среди от Геологическия институт при БАН, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" и Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" и да ги питат за експертизата им с превенция на свлачища и срутища. След дъжд – качулка.

Дъжд и при Рилския манастир валя. Там даже не мрежа, ми цяла подпорна стена има, но камъните падат, падат от ...?! Нищо де, още не е готово, хубаво ще е.

И понеже стана дума за АПИ и управлението на инфраструктурата, та се сетих как ръководителят ѝ инж. Георги Терзийски обясни пред БНТ, че се налага да правят ремонт на ремонта! А защо се налага, г-н Терзийски – не успявате от първи път ли? Като не можете, какво търсите в тази професия? В края на третия мандат се сетихте за превенция и да викате експерти. И това си е жив ремонт на ремонта – докога така? Избори идват – може пък най-после тези, които шофират по пътищата и се возят на метрото, да се позамислят и да решат да потърсят алтернатива, че да не се налага да ходят пеша заради поредния ремонт на срутване, което отговорните да предвидят не са видели!

Автор: Георги Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com