Второ ниво на играта декларирай.com

15844
Второ ниво на играта декларирай.com
Снимка: МВР - Пловдив

Декларации и декларацийки, декларатори и деклараторчета, декларирай, попълвай, документирай. У нас сме свикнали всичко да ни е надлежно написано, подписано, записано, декларирано и запечатано на хартия. Колко ли дървета си отидоха заради това наше деклараторство? Пиши, бриши, търкай, късай, само ми я покажи... или всъщност, не - ще ти я взема тази декларация.

Хиляди решения и разрешения само за два-три дни. После били с неверни данни и сега ще се глобяваме. Готови сме за цели стихосбирки и романи да изпишем с недообмислените държавни декларации, които можем свободно да си свалим от сайта на Министерството на здравеопазването, да си напишем на компютър собственоръчно или дори просто да си ксерокопираме и да си попълним с каквито данни си поискаме.

КЗЛД: Декларациите за преминаване през КПП не са нарушение

Декларациите, които се попълват и остават у полицаите при преминаване през Контролно-пропускателните пунктове(КПП) не нарушават личните...

И се започна... Изведнъж безработицата намаля рязко, тъй като милиони граждани започнаха да пътуват "за работа" в съседния град. Скочи стряскащо и населението на страната. Броят на жителите на всички населени места се увеличи масово, тъй като се оказа, че хората живеят едновременно по на две-три места. Магьосници! Дори и сивата икономика се стресна от тези така заплашителни декларации и излезе наяве. А колко кафета се изпиха по къщите и колко агнета се изядоха по дворовете и всички заедно се правим, че не виждаме и не знаем. Сега ще видите вие, непослушковци, какво ще ви се случи - ще ви накажем публично, та дано срам да ви хване! После само се възмущаваме и за пореден път сме изненадани, че българинът нямал самосъзнание. Ми, няма! То такова ни липсва още от края на Втората световна война, а вие чак сега забелязахте. Дали някой е проверил КПП-тата и тяхната работа да проверяват на място или го караме на доверие? Да не е така, че въвеждането на тези декларации е същото като ползването на доброволното мобилно приложение, за да съобщавам какви симптоми на COVID-19 имам - мога да съобщя, но мога и да не съобщя?!

Уважаеми деклараторосъздатели, ако реално искахте да въведете истински мярката, можеше да направите малко по-качествено изпълнението. Редно беше просто да въведете различни видове декларации - за работа, за оказване на медицинска помощ и за възрастни. Една декларация с верификационен код, плюс да се издават единствено и само, подписани и подпечатани от работодател или личен лекар. Точка! Веднъж направени, те трябваше да важат за целия период на извънредното положение. И никой друг, освен притежател на такава декларация, да няма право да напуска областния център, като проверката става по кода, а МВР е верифицирало издаващия декларацията преди да ѝ даде код. Но сега главният секретар на МВР Ивайло Иванов (се) пита къде отиват тези хора. То, Вие, ако не знаете, г-н главен секретар, то тогава КОЙ да знае? С думите, че българинът лъже себе си, а не системата, практически хич не помагате!

И последно - ще може ли да влизаме и излизаме от София или няма да може? Май да - зависи, май не - зависи, така месец май дойде!

Автор: Моника Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com