За наглеците в парламента: Саморазправата не подминава

7885
За наглеците в парламента: Саморазправата не подминава
Снимка: БГНЕС

След като се готвим да приемем задължително гласуване, трябва да обсъдим намаляване на субсидиите за парламентарно представените партии. Това поиска независимият депутат Велизар Енчев от колегите си вчера (16 март), визирайки факта, че при задължително гласуване се увеличават действителните гласове и с това се увеличават и парите, които получават влезлите в парламента партии.

Коментар на редактора

Г-н Кънев, прошка не е все така да сте "двайсетина души" в парламента

ДСБ няма да излиза от Реформаторския блок. Това реши Националното събрание на партията вчера (13 март). Коментар на редактора Разочар...

Депутатите не просто отхвърлиха намаляване на субсидиите – те отхвърлиха предложението да има обсъждане на въпроса. И е кристално ясно защо – защото в България няма нито една партия и нито един политик, които да заслужават и 1 лев отгоре за работата си. Вместо това хрантутниците в парламента вземат по 11 лева на глас годишно, а при задължително гласуване може да се очаква увеличение на гласовете от поне два пъти – заради закона. Все пак, колкото и да не зачитаме закона на думи, обикновените българи не са масово шайка лъжци и тарикати, за разлика от представителната извадка в Народното събрание.

Отказът на депутатите да си намалят субсидиите е не просто укорим – за него трябва да се иска сметка. И тъй като народните ни представители отдавна се крият зад витиевати думи или мълчание, сметката накрая ще я поискаме по трудния начин. Ден, след ден, след ден по улиците на България се вижда как почна да се раздава правосъдие – без полиция, без съд. Ако някой депутат си мисли, че това не го засяга, особено когато взема решения, да не забравя, че животът е превратен и суров. Вече имаше случаи на хвърчащи домати - решения като това от вчера (16 март) могат да накарат и други предмети да полетят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com