Обама: Външната политика на САЩ ще е насочена към борба с ИД

2989
Обама: Външната политика на САЩ ще е насочена към борба с ИД
Снимка: Gettyimages.com

Външната политика на САЩ ще се съсредоточи върху "Ислямска държава" (ИД), "Ал Кайда" и новите терористични групировки.

Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в годишната си реч пред Конгреса „За състоянието на съюза“. "Нашата външна политика трябва да се фокусира върху заплахата от ИД и "Ал Кайда", но тя не може да спре до там. Защото дори без ИД нестабилността ще се запази в продължение на десетилетия в много части на света - Близкия изток, Афганистан и Пакистан, някои части на Централна Америка, Африка и Азия. Някои от тези места могат да бъдат станат убежище за нови терористични мрежи, други да станат жертви на междуетнически конфликти или глад, създавайки нова вълна от бежанци" казва Обама в речта си, която произнася сега.

Обама за Тръмп: Питайте ме, ако спечели!

Часове преди да произнесе пред Конгреса годишна си реч "За състоянието на Съюза", Обама заяви, че в това положение Тръмп ще изглежда ка...

Конгресът на САЩ трябва да одобри законопроекта за използването на американските въоръжени сили в чужбина за борба с ИД, посочи Обама. "Ако Конгресът смята сериозно да спечели тази война (с тероризма) и иска да изпрати сигнал до нашите войски навсякъде по света, то най-после трябва да разрешите използването на въоръжени сили против групировката ИД", обръща се Обама към Конгреса, призовавайки законодателите да гласуват.

Той се опитва да успокои тона на дебата за националната сигурност на САЩ, настоявайки че ИД не е заплаха за съществуването на държавата. Твърденията, че това е Трета световна война е само от полза за джихадистите, посочва държавният глава.

Обама призовава сънародниците си да не се страхуват от бъдещето. Той посочва, че американците живеят във „време на необикновена промяна“ и че темповете на тази промяна само ще се ускоряват. „Америка и преди е преминавала през големи промени. Винаги е имало хора, които са ни казвали да се опасяваме за бъдещето, че сме в състояние да спрем промяната, обещавайки да възстановят миналата слава, ако поставим под контрол някаква идея или група от хора, заплашващи Америка. И ние винаги сме превъзмогвали тези страхове“, посочва в речта си Барак Обама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...