Откриха отломки в района, където изчезна подводницата "Титан"

6806
Откриха отломки в района, където изчезна подводницата "Титан"
Снимка: Getty Images

Открити са отломки в района, където подводни роботи издирват подводницата "Титан". Мястото е близо до потъналия кораб "Титаник". Информацията е на американската брегова охрана.

Днес следобед изтече последното от четирите денонощия, през които хората в подводницата разполагаха с кислород. Трескавото претърсване по въздух, по вода и под вода в обширния район край останките на кораба "Титаник" не спира. В акцията беше включена още техника, като един от специалните подводни роботи вече е стигнал до дъното в района, където се предполага, че е "Титан".

И Джеймс Камерън е бил "заклещен" в океана заради "Титаник"

Една от най-горещите световни тема в момента е тази за изчезналата подводница "Титан", чиято мисия да изследва останките на кораба "Тит...

С оптимизъм започна петият ден в който се издирва "Титан". В операцията се включиха пет допълнителни кораба. Наблюдение се извършва и от въздуха. На място пристигна и подводният робот "Джулиет", който вече е сканирал района на потъването на кораба "Титаник", където се предполага, че се губят и дирите на "Титан". На място работи и друг подобен робот, френска разработка.

Експерти изразили загриженост за безопасността на изчезналата подводница още през 2018 г.

"Ако сте виждали полето с отломки от "Титаник", ще знаете, че има хиляди различни обекти с размери подобни на този на батискафа. Територията ще трябва да се картографира, да се определят координати. И след това да се започне обект по обект - така работи нормалното търсене в подобни случаи. Докато обектите не свършат. Или не свърши времето и ресурсите", каза Джейми Прингъл, геоучен от университета Кийл, цитиран от БНТ.

Британският милиардер Хеймиш Хардинг е сред хората на борда на "Титан". "Той е изключително любезен човек и много, много уравновесен. Така че ще бъде стожер на спокойствието. Вероятно успокоява другите хора в подводницата. Понеже е много начетен, ще има идеи какво да се прави и какво не. Няма да се изненадам, ако той стои зад ударите, които смятаме, че се случват на всеки 30 минути", каза Крис Браун, приятел на Хеймиш Хардинг.

Изчезналата подводница: Чуха "звуци от почукване", кислородът ще стигне за още 24 часа

Продължава трескавото издирване на изчезналата в неделя подводница Титан. Преди минути CNN съобщи, че според източници от американските...

Ето кои са пасажерите в изчезналата подводница (СНИМКИ)

Останалите четирима - пакистанският магнат Шахзада Давуд и сина му Сюлейман, френският военен ветеран и подводничар Пол-Анри Наржоле, изпълнителният директор на "OceanGate" Стоктън Ръш. Всички те трябваше да са първите хора направили пътуването до Титаник тази година. Около 19:00 часа българско време американската брегова охрана обяви, че е открила отломки в района на потъването на кораба "Титаник". Предстои подробен анализ на намереното, преди да се правят каквито и да било заключения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ смекчи наказанието за употреба на марихуана

Полицията влезе в окупирана сграда на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Извънредно положение в пет провинции на Еквадор

Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com