Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ не казват знаят ли кой стои зад убийството на Дугина

23 август 2022, 06:38 часа • 2983 прочитания

Американският Държавен департамент осъжда преднамерените нападения срещу цивилни по света. Това заяви говорителят на ведомството Нед Прайс във връзка с покушението срещу дъщерята на ултранационалистическия руски идеолог Александър Дугин.

Той отказа да отговори на питане дали Съединените щати знаят кой стои зад убийството, но допълни, че без съмнение руснаците ще си извадят съответните заключения.

Руската Федерална служба за сигурност обвини украинските тайни служби за убийството на Дугина. Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да има каквато и да е връзка с атентата.

Естонският външен министър Урмас Рейнсалу направи съвсем лаконичен коментар по повод станалото като каза, че Талин разглежда изявлението на руската страна като провокация към Украйна.

Според Москва заподозряната за убийството украинка Наталия Вовк е избягала в балтийската държава.

А заместник-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш президент Дмитрий Медведев заяви, че виновните за убийството ще бъдат открити и ще понесат наказание. Той изпрати съболезнователна телеграма на семейството на Дугина, в която определи случилото се като чудовищно престъпление.

ОЩЕ: Версиите за смъртта на Дария Дугина: Замесени ли са руските тайни служби?

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес