Тръмп обвини в цензура Фейсбук и Туитър

3527
Тръмп обвини в цензура Фейсбук и Туитър
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на администрациите на Фейсбук и Туитър, което ограничи разпространението в тези платформи на публикация на „Ню Йорк Пост“. В нея се разкрива поверителната кореспонденция на Хънтър Байдън - син на кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън - със съветника на ръководството на украинската компания „Буризма“ Вадим Пожарски, пише БГНЕС. "Толкова е ужасно, че Фейсбус и Туитър свалиха "Ню Йорк Пост" за безспорни e-mail-и, свързани със Спящия Джо (както Тръмп нарича Джоузеф Байдън) и сина му Хънтър. За тях това е само началото. Нищо. По-лошо от корумпиран политик няма“, написа Тръмп в Туитър.

В същото време той призова за „отмяна на раздел 230“. Тук вероятно става въпрос за раздел от Закона за етиката в областта на комуникациите. В края на май американският лидер подписа изпълнителна заповед, регулираща дейността на социалните мрежи в страната. Според Тръмп този документ има за цел да установи нов регламент. Както тогава отбеляза ръководителят на Белия дом, социалните мрежи, участващи в цензура или политически действия, вече няма да имат имунитет за отговорност. Говорителят на Фейсбук Анди Стоун заяви по-рано в Туитър, че публикацията на „Ню Йорк Пост“ попада в категорията на материалите, които трябва да бъдат проверени за автентичност на фактите от трети страни партньори на социалната мрежа.

Цели 17 % предимство на Байдън пред Тръмп, според проучване

Предизборната борба в САЩ навлиза във финалната си фаза и проучване на Opinium Research и The Guardian показва рекордните 17 процента р...

„Ню Йорк Пост“ поясни, че е премахнал споменатите e-mail-и от твърдия диск на компютър, който се ремонтира в студио в Делауеър. Вестникът не изяснява за чий компютър се отнася. Хънтър Байдън беше член на борда на „Буризма“ от 2014 г. до 2019 г. През 2016 г., докато беше вицепрезидент на САЩ, призова за освобождаването на украинския генерален прокурор Виктор Шокин, който започна разследване на украинската газова компания. Шокин е уволнен и разследването на „Буризма“ е спряно. През февруари 2020 г. Държавното бюро за разследване на Украйна образува наказателно дело по жалба на Шокин за предполагаема намеса в работата му от Джоузеф Байдън.

Скандалната история, свързана с името на Байдън доведе до началото на процедурата за импийчмънт на Тръмп. Според съобщения в американската преса, представители на администрацията на Тръмп са се опитали да намерят мръсотия върху Джо Байдън в Украйна и да се намесят в кампанията му за президент на изборите през 2020 г. Демократите обвиниха Тръмп, че се опитва да окаже натиск върху украинския президент Владимир Зеленски да възобнови наказателните дела срещу „Буризма“ и инициираха процедурата за импийчмънт на американския президент. Сенатът на Конгреса на 5-ти февруари обаче оправда Тръмп по всички обвинения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com