"Красотата на водата" бе представена от ученици в Асеновград

2856
"Красотата на водата" бе представена от ученици в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Красотата на водата представиха ученици от две асеновградски училища днес, съобщи кореспондентът на Actualno.com в града.

В инициативата участваха третокласници от СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” и ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград. Събитието премина под формата на беседа и се проведе по повод Световния ден на водата, който честваме днес.

Стотици рокерите от Асеновградски регион откриха новия мотосезон

Започна рокерският празник в Асеновград. Той се провежда традиционно всяка година на 22-ри март – денят, в който отбелязваме наст...

Темата, която учениците избраха да представят пред своите гости, бе „Красотата на водата”. С помощта на класните си ръководители, малчуганите от двете асеновгардски училища разкриха интересни факти за живителната течност. Освен беседата, децата изнесоха и рецитал по темата.

За отличното представяне и проявения ентусиазъм всички участници в инициативата получиха енциклопедии и книги с опознавателен характер, описващи величието на океаните и забележителностите по света.

Наред с беседата за „Красотата на водата“, друго тематично събитие, провело се днес, бе награждаване на победителите в конкурса за добротворчество. Той бе организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Асеновград по повод Световния ден за борба с агресията в училище, а награждаването се състоя днес – на Световния ден на водата.

В надпреварата се включиха ученици от 4-ти до 6-ти клас. Задачата им бе да напишат разказ за извършена добрина. Сред всички, отличени бе презентацията на учениците от 4-ти „Б“ клас от СОУ „Свети Княз Борис I” в града. Разказът на децата носи името „Ние творим добро“ и е придружен с богат снимков материал. Наградата за малките разказвачи, заели първото място, бе фотоапарат. В презентацията си учениците представят своите добри дела.

Пролетта в Асеновград бе посрещната от „мало и голямо“

Потребители на Дневния център за деца с увреждания, заедно с малчугани то ЦДГ „Дружба“ и ученици от 4-ти клас на ОУ „...

Снимка: Actualno.com

За да увековечат достойните за уважения деяния, асеновградчаните сътвориха и собствено дърво на добротата. То е поставено в гимназията, на която са възпитаници, и ще служи за пример на техните съученици и преподаватели.

В конкурса за доброта на второто място за своя разказ със снимки се класира Мария Дичева. Третата позиция си поделиха Ивет Желязкова и Синем Мюмюн. И трите деца са ученици в 4-ти „В” клас на ОУ „Христо Ботев”, с класен ръководител Елена Даракчиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com