Израел и Нидерландия с пробив срещу COVID-19 - изолирали моноклонално антитяло

9536
Израел и Нидерландия с пробив срещу COVID-19 - изолирали моноклонално антитяло
Снимка: iStock/Guliver

Израел и Нидерландия с пробив срещу COVID-19. Паралелно без връзка в изследванията два екипа учени изолирали моноклонално антитяло, което може да неутрализира вируса.

Първо министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в Израелския биологичен институт (IIBR) е разработено вирусно антитяло.

Нова израелска технология ускорява диагностицирането на COVID-19

Нова технология, разработена от изследователи от университета в Бар Илан, може драстично да съкрати времето, необходимо за анализиране ...

Той обяви, че е станал свидетел на "значителен пробив", извършен от Израелския институт за биологични изследвания при разработването на антитяло срещу COVID-19.

В секретното отделение на института са разработили "антитяло, което атакува вируса по моноклонален начин и може да го неутрализира в телата от болните", се казва в прессъобщение на кабинета на министъра, цитирано от БГНЕС.

Изследователите са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение.

Не се уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора.

"На следващия етап изследователите ще се обърнат към международните компании за производство на антитялото в търговски мащаб", се посочва още в съобщението.

СЗО категорично: Коронавирусът SARS-CoV-2 е от естествен произход

Световната здравна организация (СЗО) обяви, че коронавирусът SARS-CoV-2 е от естествен произход, след като преди това президентът на СА...

"Гордея се с персонала на института за този страхотен пробив. Тяхната изобретателност и еврейският ум доведоха до това невероятно постижение", заяви Бенет.

Малко по-късно в списание "Nature" излезе публикация от екип нидерландски изследователи, които също идентифицирали моноклонално антитяло, способно да неутрализира вируса SARSCoV-2, който причинява болестта COVID-19.

Въпросното неутрализиращо антитяло срещу коронавируса, отговорен за COVID-19, както и срещу причинителя на ТОРС от 2003 г., представлява обещаваща възможност за "превенция и лечение" на тези заболявания, според публикацията.

Екипът е свързан с Университета на Утрехт и медицински център "Еразъм" в Ротердам под ръководството на Беренд-Ян Бош и Франк Гросвелд.

Учените успели да създадат 51 клетъчни линии, произвеждащи антитела, насочени към отличителния протеин на повърхността на двата коронавируса.

Как става заразяването с коронавирус в самолет

Видео показва как точно кашлицата в самолет може да прокара коронавирус през цялата кабина. Ако някой в ​​самолета е заразен, не с...

Същият този протеин участва в свързването на вируса SARS-CoV-2 с рецептора ACE2 на повърхността на човешките клетки и играе ключова роля в инфекциозния процес на COVID-19.

Впоследствие изследователите са направили тест, за да се определи дали антителата са в състояние да неутрализират двата коронавируса. Едно от антителата е показало "неутрализираща активност" както към вируса на COVID-19, така и към този на ТОРС.

Учените определят, че въпросното антитяло е насочено към зоната, в която вирусите се прикрепят към ACE2 рецепторите, без да нарушава механизма на свързване. Това означава, че действа друг механизъм, който остава да бъде определен, както и че има възможност за използването му заедно с други антитела.

Нидерландският екип отчита, че въпреки това въпросните антитела, самостоятелно или свързани с други, имат потенциала да подпомогнат разработването на бъдещи терапевтични стратегии.

* Моноклоналните антитела са лабораторни копия на определен тип антитела и представляват форма на имунотерапия.

Срещи с други коронавируси могат да предизвикат имунитет и срещу причинителя на COVID-19?

"Хората, които преди това са срещали други коронавируси, могат да имат имунитет срещу новия коронавирус. Това твърди Кристиан Дростен, ...

Какво причинява смъртността у нас COVID-19 или друго основно тежко заболяване?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com