Отмениха полицейския час в Тайланд

14474
Отмениха полицейския час в Тайланд
Снимка: Getty Images/Guliver

 

Тайландското военно правителство отмени днес изцяло полицейския час, който наложи в цялата страна, след като завзе властта миналия месец. Мярката, влизаща в сила незабавно, бе обявена тази вечер по националните телевизии.

Правителството обоснова решението си с липсата на заплаха от насилие и необходимостта от подкрепа за туристическия бизнес, предаде Асошиейтед прес. Полицейският час - от полунощ до 4,00 ч. сутринта, първоначално беше въведен във всички 47 провинции, включително столицата Банкок.

Военната хунта в Тайланд арестува премиера на страната

Отстраненият тайландски премиер Инглук Шинаватра бе арестувана от военните в страната, взели властта чрез преврат, предаде БГНЕС. Първ...

Продължителността му впоследствие беше намалена от седем на четири часа и през последната седмица беше отменен в 30 провинции, където се намират най-популярните курортни зони, информира БТА. Това се случи след оплакванията на туристическата индустрия за понасяните финансови вреди.

В края на май командващият армията на Тайланд обяви военно положение, в резултат на месеците на политически вълнения, но настоя, че не завзема властта чрез военен преврат. В столицата Банкок военните заеха позиции край основните места за протести, офисите на телевизиите и ключови транспортни центрове в града.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com