Русия унищожи парад на протурски терористи в Сирия в отговор на Нагорни Карабах

10701
Русия унищожи парад на протурски терористи в Сирия в отговор на Нагорни Карабах
Снимка: Gettyimages.com

Руската авиация в Сирия нанесла вчера удар по щаба и тренировъчния лагер на протурската бойна група „Фейлак ал-Шам” в Кафр Тахарим в сирийската провинция Идлиб, предаде topcor.ru.

Според експерти, атаката е отговор на Москва за изпращане на наемници от Сирия в конфликта за Нагорни Карабах.

Унищожената групировката влизала в състава на поддържания от Турция „Национален фронт за освобождение” и е взела участие в овладяване на граничните райони на САР. При удара са убити 25 терористи, около 100 са ранени.

Русия разположи полеви лагер на границата между Армения и Карабах (СНИМКИ)

В мрежата се появиха фотографии на разположен полеви лагер на руски военни на границата между Армения и Нагорни Карабах. Уточнява се, ч...

Според информация от германския журналист Юлиан Репке, руската авиация атакувала наемниците по време на техен парад. На представените кадри ясно се виждат построените екстремисти на плаца.

„Фейлак ал-Шам е съюзник №1 на Турция в северозападна Сирия. Те участват в операцията на турските войски. Няма да сгрешите, ако помислите, че това е пряко послание на Москва към Анкара” – отбелязал ръководителят на програмата за противодействие на екстремизма и тероризма в Центъра за Близкия Изток във Вашингтон Чарлз Листер.

Русия вече изрази загриженост за прехвърлянето на протурски сирийски ислямисти на територията на Азербайджан. Според нея районът на Кавказ може да стане плацдарм за международни терористични групи, откъдето те могат да проникват до страни в близки до Азербайджан и Армения, включително и в РФ.

Сирийските правителствени сили, подкрепяни от руските ВКС, успяха да ограничат бунтовниците на малка територия по границата с Турция след повече от 9 години конфликт, предизвикани от протестите срещу президента Башар Асад през 2011 година.

Тази година Анкара изпрати хиляди войници в региона, за да спре развитието на сирийското настъпление под предтекст „да предотврати наплива на бежанци от граничния регион Идлиб в Турция“.

Дахер Ламот: Турция може да прехвърли бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО)

Като част от "Стратегическата си дълбочина" Турция може да прехвърли бойците от Нагорни Карабах и към Балканите, както го направи в Сир...

В четвъртък пък американската армия заяви, че е нанесла удар с безпилотни самолети срещу лидери на "Ал Кайда" в Северозападна Сирия, като Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщава за 17 убити джихадисти по време на вечеря.

Групировката "Хаят Тахрир ал Шам", които е бивше поделение на "Ал Кайда" в Сирия, и нейни присъюзни бунтовници доминират в областта, в която живеят около 3 млн. души, като около половината живеят в лагери, след като са били разселени от боеве в други части на страната.

Миналата седмица Турция се оттегли от един от най-големите си аванпостове в Северозападна Сирия, който беше обкръжен през миналата година от силите на сирийския режим. Аванпостът в Морек беше най-големият на Турция в провинция Хама, повечето от която сега са под контрола на сирийското правителство.

Автори: Ганчо Каменарски и Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com