X
 
 

Караянчева: Надявам се със Северна Македония да станем партньори и в ЕС

568 1
Караянчева: Надявам се със Северна Македония да станем партньори и в ЕС
Снимка: БГНЕС
Искрено се радвам, че Република Северна Македония успешно приключва пътя си за присъединяване към НАТО и се надявам скоро да бъдем партньори и в ЕС, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с председателя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери, съобщиха от правителствената пресслужба.

Днес от съседи нашите две страни стават стратегически съюзници в НАТО, подчерта Цвета Караянчева. Тя допълни, че, както и досега, Народното събрание на Република България ще продължи да подпомага усилията на Северна Македония и българските парламентаристи с готовност ще споделят своя опит в областите, които представляват интерес за техните колеги от Северна Македония.

Български депутати ще присъстват на ратификацията за присъединяване към НАТО на Северна Македония

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде на посещение в Република Северна Македо...

Председателят на Народното събрание припомни, че България беше една от първите държави, които ратифицираха Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Това беше пореден израз на нашата последователна подкрепа за евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония, заяви Цвета Караянчева. Тя подчерта, че България продължава да бъде сред най-твърдите поддръжници на европейската перспектива на Северна Македония, но никога нашата подкрепа не е била безусловна. Очакваме от всички политически партии в Северна Македония да се отнасят отговорно и с мисъл за бъдещето, когато коментират Договора с България, особено в предизборния период, допълни Цвета Караянчева. България подкрепя взимането на решение за началото на преговорния процес с Република Северна Македония и Албания още по време на Европейския съвет през март 2020 година, подчерта тя.

Българската парламентарна делегация е в Скопие, за да присъства на заседанието на Събранието на Република Северна Македония, на което ще бъде ратифициран Протокола за присъединяване на страната към НАТО.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е на посещение в Скопие по повод ратифицирането от Събранието на Република Северна Македония на Протокола за присъединяване на страната към НАТО. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България-Северна Македония Борис Вангелов, заместник-председателят на групата Тома Биков и нейните членове Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Парламентарна екскурзийка за 3 двойки депутатски до Македония по случай "Деня на влюбените" с ДС+КГБ-вазелин! Докато на агент Джафери му остават 3-4 дни до разпускането на парламента! Еха-а-а-а, ще има "Ке-е-е-еф, майка му стара" - нищо че албанците ужким са мюсюлмани (бивши комунисти на Енвер ходжа) и не къркат водка като ВМРО-русофилите http ://bit.ly/2lUNS6C и караЦура!