X
 
 

Продължават провокациите на турски самолети над гръцка територия

1604 0
photo of Продължават провокациите на турски самолети над гръцка територия
Снимка: iStock/Guliver
Турските провокации в небето над Егейско море са продължили три дни поред, след като в четвъртък са регистрирани 56 нарушения на гръцкото въздушно пространство. Това съобщава електронното издание на атинския вестник Protothema, цитирано от агенция "Фокус".

Турски изтребители F-16 и други два самолета са извършили общо 19 нарушения на атинския район за полетна информация и 56 нарушения на националното въздушно пространство в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Напрежение: Турски военни самолети отново нарушиха гръцкото въздушно пространство

Два турски самолета Ф-16 навлязоха в гръцкото въздушно пространство (FIR Атина) над островите Паная и Инусес. Двата острова са разполож...

Шест от 16-те турски самолета са били с пълно бойно оборудване, а в пет от случаите се е стигнало до прихващане на машините от страна на ВВС на Гърция.

В сряда турски F-16 прелетяха над гръцките острови Инусес и Панагия, припомня изданието.

От началото на годината са извършени 45 прелитания на турски изтребители в сравнение с 25 от миналата година, което показва категоричен ръст на турските провокации. Във вторник 22 турски F-16, както и шпионски самолет, навлязоха в гръцкото въздушно пространство, което доведе до 55 официални нарушения.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители