Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черно море шокира ЦСКА в мач с два червени картона, Каранга погреба „червените“ (ВИДЕО)

24 февруари 2024, 17:21 часа • 7179 прочитания

Черно море победи ЦСКА в дербито на 22-ия кръг на Първа лига. Срещата завърши при резултат 1:0 за домакините от Варна като единственото попадение реализира Живко Атанасов две минути преди края на редовното време. Двубоят ще се запомни със слабото представяне на нападателя на „червените“ Фернандо Каранга.

Бразилецът бе изключително нервен през целия двубой и на няколко пъти влезе в остър конфликт със съдийската бригада. Той остави тима си с човек по-малко в 71-ата минута, когато резултатът бе още 0:0.

Каранга бе изгонен с директен червен картон, което означава, че ще отсъства поне два мача. По този начин той остави „армейците“ със само двама души в предни позиции – Матиас Фаетон и Данило Апсриля, но те не са типични централни нападатели.

Каранга вкара, но отново бе в засада

Двубоят стартира много равностойно като двата тима опитаха да създадат нещо по-интересно пред вратата на съперника, но головите положения липсваха. В 15-ата минута ЦСКА стигна до попадение. Християн Петров изведе отлично Фернандо Каранга в наказателното поле на Черно море и бразилецът прати топката в мрежата.

Голът обаче не бе зачетен, тъй като се оказа, че нападателят на „армейците“ е бил в засада. Това вбеси офанзивния футболист на "червените", който изпусна нервите си пред страничния съдия, въпреки че малко по-рано си бе изкарал жълт картон.

ЦСКА продължи да натиска домакините и на няколко пъти бе близо до гол, но Хайнц, Линдсет, Каранга и Фаетон не успяха да поразят вратата на Черно море. Варненци отговориха с опасен изстрел на Дани Мартин, който обаче бе спасен от Густаво Бусато.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА тръгна с победа, но има ли изобщо амбиции за титлата?

Фернандо Каранга сътвори голяма глупост

Край на мача.

Posted by CSKA Sofia FC on Saturday, February 24, 2024

В началото на второто полувреме Черно море бе по-активният тим и създаде няколко положения пред вратата на ЦСКА, които обаче не успя да реализира. ЦСКА остана с десет души на терена в 71-та минута, когато Фернандо Каранга бе изгонен.

Бразилецът влезе в грубо в краката на Васил Панайотов и съдията Валентин Железов му показа втори жълт картон. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, след което жълтият картон на нападателя на „червените“ бе отменен и заменен с директен червен.

Седем минути преди края на редовното време Черно море също остана с 10 души на терена, след като Мазир Сула си изкара втори жълт картон. В 88-ата минута домакините от Варна поведоха в резултата. След центриране от корнер Атанас Илиев отклони топката към Живко Атанасов, който от близко разстояния матира Бусато като по този начин оформи крайното 1:0.

Черно море се върна на върха

След победата си Черно море се завърна на върха в класирането в Първа лига. „Моряците“ събраха 48 точки и изпревариха с 3 втория – Лудогорец. Разградчани обаче са с два мача по-малко. ЦСКА пък остава на трета позиция с 45 точки.

Вчера пък стана ясно, че спряган за ЦСКА ще продължи кариерата си в Литва.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес