Дани Моралес: По-добре хората, които ни гледаха, да бяха останали на панаира в града (ВИДЕО)

1561
Дани Моралес: По-добре хората, които ни гледаха, да бяха останали на панаира в града (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес бе видимо афектиран след поражението на "зелените лъвове" от Арда Кърджали в първи двубой от деветия кръг на efbet Лига. Бразилският специалист поднесе извинения към всички врачани, които са се прибрали да гледат мача, а не са останали на панаира в града, както и на петимата фенове, които са подкрепяли отбора на стадиона.

Дани Моралес призна, че на терена е имало един отбор

"В доста по-голяма част от мача имаше само един отбор на терена – Арда. Първото имахме ситуация да изравним, но допуснахме лесни и елементарни грешки за отбор, който има опит. Не се получи най-вече поведението на отбора. Индивидуално и колективно. Знам, че по-голямата част от причината за загубата е в мен", започна Моралес за поражението на врачани от Арда

Арда Кърджали

"Извинявам се на хората, които са се прибрали да гледат мача, а не останали на панаира в града"

"Това е срамно за мен и града. Има панаир във Враца. Не е срамно да паднеш – и то от отбор на Тунчев, който играе прекрасно. Аз се извинявам на хората, които са се прибрали вкъщи и са гледали мача, а не са на панаира в града. Убеден съм, че ако бяха останали на панаира, щяха да видят по-хубави неща. Извинявам се и на кмета, и на всички. Има неща, които мога и не мога да контролирам. Вкарахме 30% от стратегията, но 70% е решения на терена. За съжаление, аз съм най-големият виновник. Плахо и страхливо“, допълни той.

ОЩЕ: Ботев Враца се подсили с юноша на Рома и защитник от дубъла на Лудогорец

Извинение и към петимата фенове на стадиона

„Ние правим това, което обичаме. Има хора, които правят неща, които не обичат, но дават хляб на семейството си. Аз не мога да приема да не се уважава това, което се прави. Ние имаме добър отбор. Не може да се представяме на това ниво. Няма да говоря за нито един футболист, но те трябва да показват характер и да взимат решения. Аз съм играл и съм се справил горе-долу добре. Ние имаме една серия с Черно море, Левски, Лудогорец, ЦСКА, но имаме потенциал да играем по-добре. Извинявам се още веднъж, както и на тези 5 човека, които ни подкрепяха тук. Не може без сърце и душа“, каза още специалистът.

За вярата в отбора

„Питайте играчите дали имат нещо срещу мен. Ако ви поканя на тренировка, ще видите те как се справят. Много добре и страшно красиво. Всеки треньор е страдал в кариерата си – Гуардиола, Моуриньо...Не всеки допада на всеки. Футболът е колективен. Аз приемам всичко, но това, което стана днес, не трябва да се случва. Аз не искам да съм изненадан от първенство, но имам характер. Искам да сме малко по-добре. Не може аз да имам повече вяра в отбора, отколкото самите футболисти“, смята треньорът на Ботев Враца.

Какво трябва да промени Ботев

„Първа промяна или какво трябва да се направи – работа. Ако днес не се справя, утре се подобряваш. Главите трябва да се изчистят. Имаме емблема, която трябва да защитаваме. Има и имена на гърба. Цените на играчите падат. Едно е да си в шестица, четворка и при изпадащи. Ако пак сме при изпадащите, къде може да се намери Ботев? Ако сме в четворката или шестицата, можем да си намерим по-добри клубове“, завърши Дани Моралес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА грабна Купата на БФС и се класира за Младежката Шампионска лига

Христо Стоичков и Георги Иванов заедно на терена в навечерието на конгрес на ФИФА (СНИМКИ)

Селекцията на "Герена" започна: Левски подписа с първо лятно попълнение

Обрат: Звезда на Левски склони да подпише нов договор

Ботев Пловдив отнесе близо 10 бона глоба след триумфа за Купата, треньорът изгоря за един мач

ЦСКА започна с промените по високите етажи на властта

Нова звезда на ЦСКА: За мен е чест да нося този екип, искам да остана

Колумбийски гранд иска да отмъкне звезда на Берое под носа на Лудогорец

Ботев показа Купата на България на Общинския съвет в Пловдив (СНИМКИ)

Бразилец пристигна в София за подпис с Левски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com