Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама от кандидатите за президент на БФС се оттеглиха и обявиха кого подкрепят

29 февруари 2024, 22:15 часа • 33787 прочитания

Двама от кандидатите за президент на Българския футболен съюзИлиан Стоянов и Христо Крушарски, обявиха, че се оттеглят от надпреварата за ръководния пост в родната централа. Бившият футболист на Левски подкрепи Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов, а собственикът на Локомотив Пловдив ще гласува доверие на Михаил Касабов.

Защо се отказа Коловати?

Причината Коловати да се откаже е законодателството в Япония, което не му позволява да напусне страната и да се прибере в България, за да участва на Конгреса на 15 март. "Синът ми учи и тренира тук и като негов родител трябва да съм до него до навършване на неговото пълнолетие", разкри Стоянов в социалните мрежи.

ОЩЕ: Георги Градев: Ако Бербатов е мъж, да пусне Стилиян Петров напред

Илиан Стоянов подкрепя Стилиян Петров

"Пожелавам успех на екипа на Стилиян Петров. Зная че той не е лице на този екип, но той беше моят избор, защото е обединителна фигура и човек с голямо сърце. Искрено вярвам, че след 15-и март ще започне реална промяна в българския футбол!", надява се Коловати.

ВАР-ът на Actualno

Христо Крушарски подкрепя Михаил Касабов за президент на БФС

В същото време Крушарски заяви пред БНТ, че няма да се кандидатира, а на изборния Конгрес на 15 март ще подкрепи Михаил Касабов. „Реших малко да дам назад. Все пак годините са си години, а и имам доста работа, която ще се отваря тепърва. Ще подкрепя един и той е достоен. Това е мое решение. Да, ще подкрепя Михаил Касабов. Той е най-подготвен“, каза собственикът на Локо Пловдив.

ОЩЕ: Появи се нов кандидат за президент на БФС, основната му цел е дебат за детско-юношеския футбол

Крушарски няма да е част от екипа на Касабов

„Никаква длъжност няма да изпълнявам в неговия екип, ако той спечели Конгреса. Той ме увери, че действителност ще има промяна. Нито един от президентите няма да е вътре в играта. Второто нещо, което потвърди е, че ще има промяна при работата със съдиите“, добави той. Междувременно клубът на Кокала също ще подкрепи Михаил Касабов за президент на БФС (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес