Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Кога ЦСКА ще си признае грешката "Ел Маестро"?

27 февруари 2024, 07:00 часа • 10645 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

"Тимът ни буксува и има нужда от промяна". С тези думи ЦСКА се аргументира за решението си да се раздели със Саша Илич в края на месец юли. И ако тогава "червените" са буксували, то сега - 7 месеца по-късно, отборът изглежда здравата закъсал. Единствената разлика е, че засега никой от клуба не признава, че тимът отново има нужда от промяна.

Вярва ли някой, че Ел Маестро ще направи ЦСКА шампион?

За 7 месеца Нестор Ел Маестро не успя да убеди никой извън ръководството на ЦСКА, че е способен да изведе отбора до титла. Неговото "майсторско" безсилие се видя при загубата от Черно море, когато футболистите му 90 минути тичаха като мухи без глави без ясна идея как да играят като отбор. 

ЦСКА не показа нищо във важните мачове

7 месеца, в които ЦСКА не показа нищо срещу преките си конкуренти. Загуби и двата си мача срещу Лудогорец, загуби срещу Черно море като гост и не успя да ги победи у дома. Не успя да победи и закъсалия Левски. Единственото, което показа ЦСКА на Ел Маестро, бяха победи срещу отбори от калибъра на Ботев Враца.

ЦСКА

Ел Маестро демонстрира самочувствие без никакво покритие

Още при назначението си Ел Маестро започна със звучна издънка срещу никому известния румънски тим Сепси. Загуба с 0:4, която е крайно неприемлива за отбор с историята и традициите на ЦСКА. Сърбинът тогава си изми ръцете със скорошното си назначение и завареното положение на "Армията". Само че оттогава не се забелязва особена (да не кажем никаква) промяна в игровия облик на отбора.

През лятото ръководството на ЦСКА отнесе сериозни критики за решението си да назначи Ел Маестро. Треньор, който не може да се похвали с кой знае какви успехи, но по някаква причина е страшно харесван от Гриша Ганчев. Още по-странно е завидното му самочувствие, демонстрирано без никакво покритие. Защото ЦСКА нито играе добре, нито постига резултати.

Нестор Ел Маестро

ЦСКА сгреши с Ел Маестро, а уволнението му е отдавна закъсняло

Крайно време е ЦСКА да признае, че сгреши с Нестор Ел Маестро. Ръководството на клуба сгреши още през лятото с назначението му. Сгреши и с това, че му даде толкова много време на "Армията". Сгреши, че остави ЦСКА да води цялата си зимна подготовка с треньор, който просто не отговаря на нивото и целите на клуба.

По-добре късно, отколкото никога: ЦСКА трябва да признае грешката си с Ел Маестро, ако иска поне да опита да излезе от блатото. И този път клубът трябва внимателно да помисли кой да бъде следващият треньор. Защото в последните години ръководството на "армейците" допусна много треньорски грешки. А ЦСКА заприлича на държавата - с ротационни треньори, въртящи клуба в омагьосан кръг...

Автор: Стефан Йорданов

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Има ли този ЦСКА въобще някакви амбиции за титлата?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес