Станислав Ангелов пред Actualno.com: Огромна трудност е да мотивираш младите футболисти

3981
Станислав Ангелов пред Actualno.com: Огромна трудност е да мотивираш младите футболисти
Снимка: Actualno.com

Директорът на Футболен клуб Левски-Раковски Станислав Ангелов даде обширно интервю за Actualno.com. Бившият капитан на Левски разказа за трудностите при мотивирането на млади играчи. Той разкри последната информация около казуса с новата зала за художествена гимнастика, която се очаква да бъде построена до стадион "Раковски".

Пред нашата медия Ангелов обяви, че на 15 юни ще се открие паметник на Георги Сава Раковски, изграден изцяло със средства на ФК Левски-Раковски. Наскоро стана ясно, че Пелето ще бъде футболен консултант на филма „Гунди – легенда за любовта“. Снимките за лентата вече започнаха, а Станислав Ангелов работи предимно с Павел Иванов, който ще изиграе Георги Аспарухов, и всички останали, които участват във футболните сцени. Заедно те изясняват тънкостите при демонстрацията на различни технически умения.

Ето какво още сподели той:

- Г-н Ангелов, както вече разбрахме, Вие сте футболен консултант на филма „Гунди-легенда за любовта“. Георги Аспарухов е „син“ юноша, а Вие заемете поста на директор в Левски – Раковски. Да очакваме ли нови таланти от Вашата школа, как се развива академията Ви?

- То си стана истински клуб. Тази година изиграхме нелош сезон в Трета лига. Изключително съм доволен от младите момчета, които лека-полека се адаптират. Даже смея да твърдя, че вече на 16-17 години имат създадена представа за мъжкия футбол, имат възможност да се реализират. Така че, ако продължим със същите темпове на развитите, съвсем скоро ще имаме резултат.

Гунди филм

- Изпитвате ли трудности да мотивирате тези млади момчета, които се срещат с неособено приятната картинка на аматьорския футбол?

- Ако трябва да бъдем честни, изпитваме огромна, непреодолима трудност. Проблемите не са само в аматьорския футбол. Изобщо спортът в България е на много ниско ниво. Стараем се да правим каквото можем, да даваме всичко от себе си - средства, време, внимание и енергия. Разясняваме им реалната ситуация в професионалния спорт. Когато заобикалящата среда не е на високо ниво, определено е много трудно да се адаптират младите състезатели.

- Цялата тази неприятна картинка може би се допълва и със сагата около стадион „Раковски“. В крайна сметка ще се строи ли нова зала за художествена гимнастика, която евентуално ще пречи на дейността на футболния клуб. По последна информация в медиите вече бившият министър на спорта Весела Лечева уведоми, че няма такава опасност. Имате ли някаква нова информация по казуса?

- По последна информация залата беше предвидена да е отстрани на футболното игрище, съобразена с трибуните. Консултираха се с нас, което беше изключителна привилегия и огромно удоволствие. Много сме благодарни! В крайна сметка най-вероятно ще се строи зала и се надявам наистина да се случи. Това ще е едно хубаво съоръжения за българския спорт. Първоначално заложените параметри по никакъв повод не би трябвало да повлияят отрицателно на спорта. Даже напротив.

Знаете, че в момента гимнастиката ни е в подем. Това може би е единственият спорт у нас, който се развива прилично. Много е важно като такъв да подава ръка на останалите, за да могат да се развиват и да настигнат художествената гимнастика. Но нас ни беше притеснило друго изказване - на г-н Демерджиев, който заяви, че щели да си взимат базата и да си правят нещо за спортната дейност на МВР.

- Доверяваме се на думите на Весела Лечева и се надяваме да не се случва подобно нещо. Нека завършим с хубава новина. На 15 юни предстои голямо събитие за Вашия клуб. Може ли да ни споделите повече за него?

- Да, на 15 юни от 11:00 часа ще открием паметник на Георги Сава Раковски, изграден изцяло с наши средства. Имаме разрешенията на Столична община и МВР. Този паметник е символ на това как трябва да обичаме народа си и да държим на него. Всяко едно дете трябва да се асоциира с нашите национални герои.

Втората част от интервюто ни със Станислав Ангелов очаквайте съвсем скоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Левски - Берое: Кога и къде да гледаме последния мач на "сините" от редовния сезон в Първа лига?

Крумовград влезе в Топ 6 след успех над Славия и се надява на грешка на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Ботев Враца удари десет от Етър в дербито на дъното в Първа лига (ВИДЕО)

Николай Костов хока феновете: Не трябва да събличат играчите на Левски, а да ги обичат (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив постави огромна цена на голямата си звезда

Четири отбора от чужбина влизат в битка за защитник на Лудогорец

Треньорът на Ботев Пловдив има срок до май, за да заслужи нов договор

Шефовете на Хебър за родното съдийство: Време е този голям недъг да се ликвидира

УЕФА разследва мач от Купата на България за „черно тото“

Левски иска бразилско крило от Първа лига, но на половин цена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com