Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов: Папазки ще постигне резултати в ЦСКА, ако не го набутат с ментета

29 май 2024, 13:01 часа • 9019 прочитания

Босът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна пресконференция, на която коментира изминалия сезон в Първа лига. Той отново подчерта важността да се дава шанс на български футболисти в Първа лига. Според него именно това трябва да промени и новият собственик на ЦСКА, тъй като понастоящем "червените" почти не разчитат на българи в състава си.

Венци Стефанов призова за повече българи в ЦСКА и в българския футбол

"Папазки сигурно ще постигне добри резултати в ЦСКА, стига да не го набутат и да му водят ментета. Без значение колко милиона имаш, щях да дам шанс поне на 3-4 българи. Не да купуват Жоазиньо, Моазиньо, а Петров, Иванов. Така да расте авторитетът на българския футбол. Ние забравяме нашите кадри. Играят в Балчик, Добруджа, еди къде си", заяви Стефанов.

Венцеслав Стефанов

Колко от юношите на Лудогорец играят в първия отбор?

"Най-добрата школа и база има Лудогорец. Колко футболисти от тяхната школа играят в първия отбор? Задача с повишена трудност. Аз съм най-щастливият президент. На последния мач видях 11 футболисти от школата на Славия. Докато мога, ще поддържам този огън, защото всичко друго не носи полза на българския футбол", добави още президентът на най-стария столичен клуб.

ОЩЕ: От шампионски амбиции до неочакван бараж: Има ли ЦСКА място в Европа? (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес