Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От шампионски амбиции до неочакван бараж: Има ли ЦСКА място в Европа? (ВИДЕО)

28 май 2024, 13:22 часа • 6724 прочитания

От шампионски амбиции до бараж за евротурнирите: така изглежда сезонът на ЦСКА. Сезон, в който "червените" искаха да детронират Лудогорец, а сега са на прага да последват съдбата на Левски и да останат извън Европа. От това ги дели един мач...

ЦСКА напът да последва съдбата на Левски

"Армейците" ще играят бараж срещу ЦСКА 1948 за класиране за Лигата на конференциите в петък (31 май). А според спортните редактори на Actualno.com Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров, нищо чудно ЦСКА да остане извън Европа.

В "Студио Actualno" тримата спортни редактори засегнаха най-актуалните теми от края на сезона в Първа лига - от евробаража между ЦСКА и ЦСКА 1948, през оставането на Левски извън евротурнирите, до отборите, които се отличиха най-ярко през кампанията.

ЦСКА

Никой на "Армията" не подозираше сценарий с бараж

"Миналия сезон ЦСКА бе само на една точка зад Лудогорец, а сега са много назад. Амбициите за титла изчезнаха още първия полусезон. Виждаме и разликата с Левски - само три точки. Едва ли някой го е очаквал. Още повече да се играе бараж - едва ли някой на "Армията" допускаше такъв сценарий", каза Стефан Йорданов.

"ЦСКА много се пусна по нанадолнището последните мачове. Може би си помислиха, че сезонът е приключил. Виждаме, че са в серия от четири загуби и едно равенство. В крайна сметка - кой, каквото си е заслужил", смята Бойко Димитров.

ЦСКА оплеска сезона още на старта

"Сезонът за ЦСКА започна наопаки от самото начало. Оставиха Саша Илич, гласуваха му доверие. След това го махнаха след 1-2 мача. Назначиха Ел Маестро, който не се ползваше с голямо доверие от публиката. Оставиха го на инат. После "Стамен Белчев - ела, спасявай положението", коментира Джем Юмеров

ОЩЕ: В ЦСКА и Левски май треньорите прегарят, а не играчите (ВИДЕО)

С тази игра - има ли ЦСКА място в Европа?

"ЦСКА 1948 постига резултати. Има що-годе добър състав на фона на това, че продадоха доста качествени футболисти. Ако футболистите на Стамен Белчев не повишат рязко професионализма си и не изиграят този мач "на кръв", ЦСКА спокойно може да остане извън Европа. Въпросът е, ако ЦСКА продължава да играе така, има ли въобще място в Европа, или просто ще отидат там и ще станем свидетели на мачовете със Сепси", заяви Бойко Димитров.

ЦСКА 1948 може да изненада ЦСКА

"Нека да видим дали има лидери в съблекалнята на ЦСКА. Моето лично предчувствие е, че ЦСКА 1948 ще успее да изненада ЦСКА. И ще стане много интересно положението в Борисовата градина", смята Джем Юмеров. А Бойко Димитров допълни: "И аз си мисля, че можем да станем свидетели на един гръмък провал на столичните грандове и да си останат и двата отбора (Левски и ЦСКА) извън Европа."

Бойко Димитров и Джем Юмеров

Какво се обърка в Левски, за да остане извън Европа?

"Лично за мен не беше голяма изненада, че Левски няма да играе в Европа. Слаб сезон. Не му се получи на Николай Костов. В началото имаше настроение, но в края на сезона - поредица от лоши резултати. Нещо в Левски се скъса", коментира Стефан Йорданов.

"Много футболисти се продадоха с идеята да бъдат погасени дълговете към НАП. Виждаме, че постоянно се пише този се продава, онзи се маха. Сега се дискутира, че Хосе Кордоба отива в Рейнджърс. Ако Хосе Кордоба мисли за Рейнджърс, той играе на 30% от възможностите си", каза Бойко Димитров.

ВАР-ът на Actualno: Възкресители от всички сдружения, обединявайте се!

В Левски и ЦСКА нямат сценарий за действие

"Причината е същата като тази при ЦСКА - няма сценарий. Дали в началото на сезона Левски беше предвидил продажбата на футболисти като Уелтън, или беше моментно решение, за да се потуши напрежението сред феновете. Колкото до 110-годишнината на Левски, тя премина под яркия знак на разделението", заяви Джем Юмеров.

Какво още казаха спортните ни редактори за Наско Сираков, вицешампиона Черно море, сензацията Крумовград и пловдивските Ботев и Локомотив - гледайте във видеото на "Студио Actualno":

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес