Борисов: Във Виена не си чистят снега

12634
Борисов: Във Виена не си чистят снега

Българският премиер Бойко Борисов разкритикува властите в Австрия, които според него не са изчистили от снега улиците и тротоарите в австрийската столица Виена.

Борисов беше на официално посещение в Австрия заради влизането на консорциума "Шах Дениз 2" в проекта "Набуко". "Шах Дениз 2" придобива 50% от проекта за строителството на газопровода.

Е. Дайнов: Простащината на Борисов няма да му бъде простена

"Това е пълно безобразие. Така да говори премиер може само някой в екваториална Африка, евентуално, но не и в Европа", заяви за БГНЕС п...

Премиерът обаче не скри изненадата си, че столицата на Австрия не е била почистена от снега своевременно и похвали пилотите на правителствения самолет за добрата им работи след като им се наложи да кацат при лоши условия.

„Нито снега чистят, нито спирките на градския транспорт, нито тротоарите, нито малките улички, никъде. Вие сте свидетели. Така че най-после да започнат хората да оценяват реално това, което правят кметовете в България”, посъветва премиерът, цитиран от БНР.

"Виена е пример за Европа. Станахме свидетели, два дни видяхте – спряха аерогарата. И да поздравя нашите пилоти, които прекалено рискуваха в случая, защото дадоха нула спирачен път за самолета и е спрял само на двигател. Единственият самолет, който кацна. Но жена го кара, така че е много смела. Просто - никой друг не е посмял да смее да кацне, освен нашата пилотка”, добави Борисов, предаде агенция КРОСС.

Редактор: Ивайло Петров

Борисов: Почваме Набуко през юни

През тази година България е готова да започне строителството на "Набуко" - в края на юни. Всеки, който иска да вземе участие в проекта,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com