X
 
 

Горанов: Предложенията на БСП за бюджета не са балансирани

975 0
Горанов: Предложенията на БСП за бюджета не са балансирани
Снимка: БГНЕС
4,5 млрд. лв. ще бъде разминаването в приходите и разходите, ако всички предложения на БСП бъдат калкулирани в бюджетната рамка.

Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебата по рамката на държавния бюджет за 2020 г. Според него в Министерство на финансите работят по-добри експерти, отколкото в различни партийни централи.

БСП: Не предлагаме само цифри, а реформи през държавния бюджет

БСП предлага не просто промени в числата, а прави предложения за реформи през бюджета, така че да се гарантира решаване на основните пр...

"Не че предложенията, които сте направили нямат своята логика и резон, но най-доброто изражение на политиката на правителството е да търси балансните приоритети", допълни още Горанов.

"Нашите очаквания към днешна дата са в държавния бюджет да постъпят 25, 6 млрд. лв. или с 53, 8 млн. по-малко, или неизпълнение с 0,2 %.

Искам да ви уверя, че текущата статистика за изпълнението на бюджета дава възможност за определена гъвкавост по отношение на разходната част на бюджета.

Тя иманентно е присъща не само от делегацията на чл. 105 и 106 от Конституицията, а и че в края на краищата изпълнителната власт е длъжна да има възможност да реагира в определени ситуации", заяви още Горанов.

Държавният бюджет за 2020г. - основни акценти и критики

Късно снощи депутатите окончателно приеха Бюджет 2020. Предвижда се догодина салдото до консолидираната програма да е нулево, като прих...

Той увери ,че в нито един миг правителството не е нарушило Закона за държавния бюджет.

"Правителството не е изхарчило нито една десета от стотинката от преизпълнение на приходите. Големият дебат е за качеството на планиране, ако се свежда до 1, 4% извинявам се на народните представители. Все пак 1-2 % може да се допусне в планирането", допълни още министърът.

Министърът заяви, че за следващата година бюджетът е планиран по същия консервативен начин.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители