X
 
 

БСП: Не предлагаме само цифри, а реформи през държавния бюджет

664 0
БСП: Не предлагаме само цифри, а реформи през държавния бюджет
Снимка: БГНЕС
БСП предлага не просто промени в числата, а прави предложения за реформи през бюджета, така че да се гарантира решаване на основните проблеми за нашето общество и икономика.

Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев по време на дебата по рамката на бюджета за 2020 г..

Държавният бюджет за 2020г. - основни акценти и критики

Късно снощи депутатите окончателно приеха Бюджет 2020. Предвижда се догодина салдото до консолидираната програма да е нулево, като прих...

"Догодина ще бъдат преразпределени спрямо предложението, което сме получили от МС повече средства през държавния бюджет в сравнение с настоящата година. Без нужните реформи в публичната сфера, несъмнено огромната част от тези пари просто ще потънат.

За поредна година за нас от БСП липсват реформи и активни мерки за ускорено сближаване с другите държави от ЕС", каза депутатът.

По думите му за непредубедения наблюдател това е бюджет на добрите икономически времена. "Големият въпрос е дали настоящата година не е вероятно последната спокойна година за държавните финанси преди очакваното забавяне на глобалната икономика да се усети и при нас", допълни още Димитър Данчев.

Според него прогнозата за 2020 г. е дори над оптимистичните очаквания на други институции като Международния валутен фонд, Световната банка и някои български банки.

Парламентът удължи работното си време до 20.00 ч.

Народното събрание удължи своето работно време до 20.00 ч.. Предложението бе направено от народния представител от ПГ на ГЕРБ Станислав...

"През първото полугодие на тази година търговското салдо е положително, но това не е заради по-голям ръст на износа, а заради по-голям спад на вноса", обясни още депутатът от БСП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално