Делото за убийството на 8-годишната Алекс продължава през март

13592
Делото за убийството на 8-годишната Алекс продължава през март
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Бургас отложи за разпит на неявили се свидетели, наказателното дело срещу Атанаска Георгиева. Тя е подсъдима за убийството на 8-годишната Александра от Поморие на 10 април миналата година.

Съдът изслуша показанията на явилите се днес свидетели. По искане на страните в процеса делото бе отложено, за да бъдат отново призовани и разпитани неявилите се пред съда едно вещо лице и четирима свидетели. Съдът разпореди един от тях, който бе нередовно призован за вчерашното съдебно заседание, да бъде издирен от органите на реда.

Атанаска Георгиева минала успешно психотест преди две години

Атанаска Георгиева, която призна, че е убила 8-годишната Александра от Поморие, е изкарала психотест преди 2 години. Това разказват пре...

По искане на защитата на Георгиева съдебният състав установява самоличността на психолог от МВР, участвал в беседа с подсъдимата на 11.04.2014 г., пред който тя е направила самопризнания. Наказателното производство ще продължи на 5 и 6 март 2015 г.

На излизане от съдебната палата Атанаска Георгиева заяви, че иска истината да излезе наяве и полицията да си свърши работата.

В заседанието днес по време на изслушванията на свидетелите излезе и нова версия - цигани отвлекли и убили детето. Атанаска е разказала това пред полицай. Казала е също, че е извършила сексуални услуги на ромите в нощта на убийството, тъй като се нуждаела от пари.

Очакваше се днес Георгиева да разкаже сама своята версия, след като бъдат изслушани вещите лица и свидетелите, предаде БТА.

Във вторник Светла Димитрова - майка на обвинената за убийството на 8-годишната Алекс, представи пред съда своята версия за случилото се на 10 април миналата година. Тя изненада съдебния състав като извади от джоба си снимка и им я предаде с думите, че това е мъжът, който е влязъл насила в квартирата на дъщеря й и е водил със себе си все още живото момиченце.

Майката на Атанаска Георгиева иска детектор на лъжата за семействтото ѝ

Светла Димитрова - майката на обвинената за убиийството на малката Александра от Поморие Атанаска Георгиева, поиска детектор на лъжата ...

"Много трудно я накарахме да проговори. Тя постоянно плачеше, беше изплашена до смърт", каза Светла Димитрова, визирайки дъщеря си. При едно от посещенията в ареста обаче Атанаска й разкрила, че е направила самопризнанията под физически и психически натиск и е била повлияна от плача на малкото дете на сестра си в съседна полицейска стая. На 11 април в РУП-Поморие бе привикано цялото семейство. Светла и по-малката й дъщеря Северина обаче не предполагаха, че Атанаска също е там, но в друго помещение.

Според версията на Светла Димитрова, човекът от снимката се казва Антон Петров. Той заплашил със смърт по-малката й дъщеря Северина. Снимката намерили с помощта на приятели и в последствие Атанаска го разпознала. Майката твърди, че според дъщеря й Петров е бил в квартирата й на 10 и 11 април общо четири пъти като при едно от посещенията си донесъл момиченцето увито с одеяло.

Той я накарал насила да докосне тиксото, с което е удушена Алекс и това е причината по него да има отпечатъци от Атанаска.

БГНЕС припомня, че 8-годишната Александра Тодорова бе убита на 10 април миналата година. Тялото й бе намерено ден по-късно на таванския етаж на къщата, в която живее семейството й.

39-годишната Атанаска Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин. От 11 април на Атанаска от Златоград бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com