Израелските туристи: Хотелиерът заплаши, че ще ни арестуват, ако подадем жалба

8299
Израелските туристи: Хотелиерът заплаши, че ще ни арестуват, ако подадем жалба
Снимка: БГНЕС

Израелските туристки, които почти бяха набити от управителя на хотел в Слънчев бряг, разказаха пред bTV за кошмарната си ваканция. Хотелиерът ги изгонил и дори ги заплашил, че ще ги арестуват, ако подадат жалба срещу него.

Случката, за която вчера разказа и Actualno.com, предизвика остри реакции в социалните мрежи и израелските медии и се превърна в поредната антиреклама за българския туризъм.

Израелски туристи се оплакват, че са бити от персонала на български хотел (ВИДЕО)

Пореден петнящ репутацията ни като добра туристическа дестинация случай почна да си пробива път в информационното пространство. Този пъ...

"Oще докато пътувахме към България ни казаха, че няма място в хотела, за който сме платили и се налага да ни преместят в друг. Когато отидохме до втория хотел, там имаше много малка стая за трима души, а ние бяхме четирима. Затова решихме да се върнем отново в първия. Докато обясняваме на управителя, че сме с две деца и искаме стаята, за която сме платили, изведнъж той се ядоса много и започна да вика. Хвърли паспортите ни и започна да ни крещи - "Навън!", разказаха двете жени.

Те отрекоха да са го плюли и казаха, че има камери в хотела и полицията е взела записите от тях. На тях се виждало какво точно се е случило.

"Управителят не чувстваше сякаш е направил нещо нередно. Той каза, че ще викне охраната, за да ни изхвърли. Заплаши ни, че има много пари и ако се опитаме да го нараним, да подадем жалба или да го качим във Facebook, ще платим много и че никой няма да ни приеме в България. Заплаши ни, че ако подадем жалба, ще се погрижи да ни арестуват в Бургас. Затова подадохме жалбата в последния ден", продължават разказа туристките.

"Беше много трудно да се възстановим след неприятното преживяване. Децата ни плакаха първия ден. Това ни остави просто един белег. Чувствахме омраза към нас, защото сме израелки", споделят те.

Ясен е хотелът, в който израелски туристи се счепкаха с персонала, вече има проверки (ВИДЕО)

Вече има повече яснота за поредния скандал на родното Черноморие. Става дума за случая, при който израелски туристи се оплакаха от физи...

Туристките и децата им многократно са били обиждани на етническа основа, като са наричани "стиснати израелки" и "израелска мафия". И двете са категорични, че няма да се върнат повече в България. "Tова е първият път, когато изобщо излизаме от Израел, и ще ни бъде последен. Всичко беше студено. Имахме усещането, че просто не ни обичат. На пешеходната зона ни крещяха "стиснати израелки", наричаха ни "израелска мафия", разказват израелските туристки.

Споделят, че са дошли у нас, за да се забавляват. Преди екскурзията дори купили книга, за да научат повече за България и Бургас. След това преживяване обаче нямало какво да разкажат на децата си. "Преди да дойдем в България знаехме, че е много интересна държава за децата, защото има много атракции и че е евтина държава, но всъщност не е. Ние сме самотни майки. Взех заем, за да дойда в България. Исках детето ми да излезе малко в чужбина, а сега трябва две години да изплащам този заем", сподели едната жена.

"Собственикът на хотела има снимка, когато е бил тук в Израел и се усмихва, а когато ние бяхме в България - плакахме. Ние сме добри хора, обичайте ни. Всички евреи са добри. Усмихвайте се, когато виждате израелски граждани, посрещайте ги добре. Не ни гледайте с омраза, все едно искате да ни пребиете, защото вярвам, че българите идват в Израел и получават добро отношение", призоваха израелските туристки.

Какво се случи с агресивния хотелиер, нападнал туристките, прочетете в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com