Агресивният хотелиер нападнал туристи в Слънчев бряг е арестуван

6130
Агресивният хотелиер нападнал туристи в Слънчев бряг е арестуван
Снимка: iStock/Guliver

Арестуваха управител на хотел в "Слънчев бряг" заради агресия към израелски туристи. Кавгата започнала, защото клиентка била разочарована от това - каква стая е платила и каква са й дали.

Видеоклипът, който обиколи социалните мрежи, беше излъчен и от телевизия в Израел, предаде БГНЕС. 

Случката става на 5 юли в хотел в "Слънчев бряг". Версията на израелските туристи e, че ваканцията им в България започна с кавга на рецепцията на хотела. Платили стая за двама възрастни с две деца, но вместо това опитали да ги настанят в стая с три легла. От хотела представят различна версия. Гостите пристигнали преди обед и поискали да се настанят веднага.

Припомняме, че по-рано през деня мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в хотел в Несебър след информация за конфликт с израелски туристи.

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел "Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и представители на Комисията за защита на потребителите. Проверката е разпоредена от министър Николина Ангелкова, а информация за конфликта бе разпространена масово в социалните медии в петък сутрин.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи – две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 часа и отказ на хотела да го стори преди 14 часа. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел. Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите – български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения, съобщиха от МТ.

Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това, коментира министър Ангелкова.

От МТ отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините. Данните показват, че в периода януари-май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел посетили България са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com