Не са открити нарушения при проверките на млекопреработвателни предприятия в Бургаско

8104
Не са открити нарушения при проверките на млекопреработвателни предприятия в Бургаско

Не са констатирани нарушения при проверки на млекопреработвателни предприятия в област Бургас. Информацията съобщи началникът на отдел „Контрол на храните” в Областната дирекция на Агенцията по храните в Бургас Етери Затикашвили.

Седем обекта за млекопреработвателни производства, едно препакетиращо предприятие за сирене, както и три предприятия, произвеждащи млечни и имитиращи продукти, са проверени през изминалата седмица, информира "Фокус".

Гроздовата реколта в Бургаско е по-слаба от миналогодишната

Гроздовата реколта за настоящата година за областта представлява между 50 и 60% от тази на 2013 г. Информацията съобщи директорът на об...

Проверките са извършени от външни екипи на БАБХ- Ямбол и вече са приключили. Не са констатирани нарушения.

„При проверките се установи, че е налице съответствие между действителните влагани суровини за производство със заложените в технологичната документация и суровини, които са изписани на етикета. В производствените и складови помещения не се установи наличие на някакви други съставки, които са различни от описаните в търговската технологична документация. Проверките приключиха с добър резултат”, каза още Затикашвили.

Миналата седмица са извършени общо 76 проверки, като са съставени 2 акта в обекти за търговия на дребно и са издадени 4 предписания. „Единият обект, който извършва търговия на дребно, не е подал заявление за регистрация към БАБХ-Бургас. Вторият обект не е спазил нормативните изисквания за хигиена на храните”, обясни специалистът.

За изминалия период няма възбранени и насочени за унищожение храни. 15 проверки са извършени на кухни-майки, които произвеждат храни за ученическо ползване и ученически столове в област Бургас. Не са установени нарушения.

Проверяват качеството на храните, предлагани в училищата в Бургас

Тематични проверки по училищата за храненето на учениците извършват експерти от агенцията за безопасност на храните в Бургас. Те са зап...

„Базите съответстват на изискванията на наредба 5 за хигиена на храните. Суровините, които се съхраняват и предлагат на децата, отговарят на наредба 9, която е за специфичните изисквания”, поясни Затикашвили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com