Регионалният министър каза кога ще има движение по северния обходен път на Бургас

2246
Регионалният министър каза кога ще има движение по северния обходен път на Бургас
Снимка: МРРБ

До края на годината движението по северния обходен път на Бургас 0 така наречения „тромпет“, може да бъде пуснато. Това заяви регионалният министър Иван Шишков, който днес инспектира обекта.

Той добави, че трафикът от Сарафово към Бургас няма да е затруднен, както в момента.

12 години политика без политики в МРРБ вижда служебният министър

"12-те години назад в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) представляват политика без политики и говорене...

Проблеми не са констатирани, а цялостният път и всички съоръжения са почти готови. Последният етап, който остава за доизграждане, е осветлението, стана ясно по време на инспекцията.

„За летния сезон, след като се пусне движението по обхода, няма да има проблеми, но никой не трябва да се отпуска и всичко трябва да бъде завършено в срок“, каза Шишков, цитиран от пресцентъра на регионалното ведомство. Той беше категоричен, че единственият проблем в случая е, че обходният път е бил замислен през 2013 година и чак десет години по-късно ще бъде завършен.

„Колкото повече се забавя проектът, толкова повече се оскъпява“, коментира още министърът и добави: „Колкото по-бавно проектираме и колкото по-бавно започваме строителството, естествено, че по-скъпо ще ни струва".

По време на инспекцията арх. Шишков съобщи, че обходният път на град Поморие няма Акт 16, затова спешно започва събирането на документи за него. По отношение нуждата от изграждане на обходен път на Айтос, министърът напомни, че не фигурира в общия устройствен план на града. По този въпрос вече са водени разговори с кмета - още при мандата на предишния служебен кабинет. „Тогава казах на кмета, че съм на разположение, сега го потвърждавам, за да се направи изменение в общия устройствен план, но като процедура и начало на целия инвестиционен процес - това зависи от него“, заяви Шишков.

Регионалният министър: Тунелът "Петрохан" да се даде на концесия, иначе няма да има пари за всички магистрали

Служебният регионален министър арх. Иван Шишков предупреди, че България ще загуби финансиране на последния етап на АМ „Европа&ldq...

Той съобщи, че над 50 общини в страната все още нямат общи устройствени планове, в това число и Община Царево. Договорът за изработване на такъв план за нейната територия е прекратен и отново ще бъде започната цялата процедура.

"Във всички други части на страната се надявам общите устройствени планове да могат да бъдат завършени в рамките на следващата година. В ход е промяна в Закона за устройство на територията за удължаване на срока за това с още 2 години“, коментира министърът. И подчерта още веднъж, че е изключително важно всяка община да има общ устройствен план, "защото това е законът, по който тя се развива".

В програмата на днешната визита на министъра в Бургас ще бъде и довършването на спортна зала „Арена Бургас“, която той също ще посети.

По време на инспекцията областният управител на Бургас Мария Нейкова благодари на министъра за ангажираността му с проблемите на региона и подчерта, че с решение на Министерски съвет от края на октомври са осигурени средства за подобряване на инфраструктурата в почти всички общини в Бургаска област. Бургаският кмет Димитър Николов, който също бе на инспекцията, посочи, че е доволен, че строежът на обходния път ще бъде завършен скоро, и това ще бъде важна ос за развитието на икономиката в района.

Шишков: Може да пуснем част от магистрала "Европа" до Нова година

Надяваме се и до Нова година да бъде пуснато поне част от трасето на магистрала "Европа", макар и на биндер. Последният слой най-вероят...

В Бургас регионалният министър информира, че със зимното поддържане не се очакват проблеми. Договорите за това са сключени и средствата са осигурени, стана ясно от думите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com