Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Reddit става публична компания

16 декември 2021, 09:32 часа • 1662 прочитания

Популярната интернет платформа Reddit обяви, че без много шум е подала документи за първично публично предлагане на акции (IPO), което означава, че на Wall Street скоро може да се появи още една голяма технологична компания.

Социалната мрежа все още не е определила нито какъв брой акции ще бъдат предложени на инвеститорите, нито на каква цена. Reddit посочват, че IPO-то ще стане факт когато щатската Комисия по ценните книжа и борсите завърши прегледа си по отношение на пазара, предава CNN.

През септември, Reuters съобщи, позовавайки се на свои източници, че Reddit търсят инвестиционни банкери и адвокати за реализиране на IPO.

От Reddit отказаха допълнителни коментари по темата.

Капиталовия пазар в САЩ стана свидетел на голям брой дебюти през тази година. През първите 9 месеца на годината цели 785 компании станаха публични в САЩ, спрямо 664 броя през 1996 година - зората на манията по интернет компаниите, и 555 броя през 2020 година.

Приложението за запознанства Bumble, компанията за мляко на растителна основа Oatly и онлайн платформата за инвестиции Robinhood са сред високопрофилните компании, които обявиха, че ще станат публични през 2021 година.

Reddit е социална мрежа, която се радва на голяма популярност сред потребителите. По-рано през тази година компанията попадна в центъра на вниманието заради съдържанието си. Потребителите на сайта промотираха редица акции, включително на GameStop и AMC, надявайки се спечелят от инвеститорите, които скъсяват позицията, като залагат срещу тях. Акциите на GameStop поскъпнаха с 2 700% за седмици, като от една страна това се дължеше на ентусиастите, последвали призивите, качени на платформата Reddit.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес