Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И от фитнес асоциацията поискаха отваряне – най-късно от Нова година

16 декември 2020, 07:28 часа • 3694 прочитания

Това е изконно човешко право – как да се грижиш за здравето си. Това заяви Петър Ангелов от Асоциацията за здраве и фитнес.

Ангелов настоя секторът да бъде отворен задължително от 1 януари, след като изрази мнение пред БНТ, че ако здравните експерти кажели, можело да не се отваря от 21 декември.

Петър Ангелов смята и, че няма адекватна държавна помощ за сектора – той бил чул само за двама свои колеги, взели грантове между 3000 и 10 000 лева. И обясни как във фитнесите се спазвали всички мерки – дезинфектанти, кърпи, имало вече и толкова малко хора, че дистанцията била 5-6 метра. Като имаш симптоми, последното място, където ще отидеш, е фитнесът, настоя той.

Ангелов не беше питан знае ли за научни проучвания, при които при усилена физическа дейност изхвърляш капчици секрет от устата и носа над 2 метра разстояние и съответно знае ли в кой период от COVID-19 си заразен за другите – преди да ти се появят каквито и да е симптоми. Той обаче подчерта, че за преболедувалите било много важно да се възстановят по-бързо, което секторът предлага като възможност и че ако се поддържаш във форма е по-малко вероятно да влезеш в интензивно отделение.

Още: Ресторантьори: Отваряне веднага и щабът да мълчи!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес