Министър: Работим усилено по АМ Хемус, ще е готова през 2024 г.

6650
Министър: Работим усилено по АМ Хемус, ще е готова през 2024 г.
Снимка: АПИ

"В тази обстановка не е момента за показване на политически мускули, използвайки болестта на някои народни представители. Безотговорно и цинично е, сравнявам го с това да видиш болен човек и да се изправиш с юмрук", заяви пред Канал 3 министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

"Бюджетът, който е предложен за реконструкция на републиканската пътна мрежа, е съобразен с кризата. В началото на 2021 г. никой не вярва, че пандемията ще изчезне, така че в бюджета са заложени средства за подпомагане на хората в кризата. МРРБ ще получи над 400 млн. повече те са за нови отсечки и свлачища, както и 110 млн. за текущ ремонт и поддържане", сподели тя.

Напредва изграждането на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и пътя Плевен-Ловеч (СНИМКИ)

Напредва строителството на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч. В момента в трасето, обособе...

"Работи се усилено по АМ "Хемус", всички в държавната администрация имат ангажимент за целия процес, имаме болни и карантинирани колеги в МРРБ и АПИ, дори от вкъщи работят, за да не спрем строителството, защото това са работни места и подпомагане на икономиката. АМ "Хемус" ще бъде готова през 2024 г. Работи се и по АМ "Европа". 986 км (пътища, б.р.) са в процес на ремонт", обясни министър Аврамова.

"Имаше кухини между скалния масив и първичната облицовка, очакваме в началото на 2021 г. да пуснем изцяло обновен и обезопасен тунел "Витиня". Ще има една транспортна и 2 пешеходни връзки. Има затворени 3 участъка от АМ "Хемус", до Коледа ще пуснем за движение двата железни моста и виадукта. Ще остане за ремонт само тунел "Витиня", коментира гостът.

Аврамова говори и за санирането. "Ще има около 100 млн. за енергийна ефективност на еднофамилни сгради, както средства и за модернизация на уличното осветление, има възможност за видеонаблюдения. Няма да има съфинансиране от собственици на апартаменти в жилищни сгради, обсъжда се фонд за декарбонизация", информира министърът.

"Това, което чуваме от Мая Манолова, е различно от това, което сме получили като становище в МС. Нейното е политическо говорене – общинската инфраструктура остава общинска, няма да бъде национализирана. Не слагаме различни цени на водата, навсякъде е една и съща. Бъдещето е във водомерите за дистанционно отчитане", каза още Петя Аврамова.

АМ "Хемус" ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г. (СНИМКИ)

До края на 2021 г. ще бъде готова АМ „ Хемус“ от столицата до разклона за Ловеч. Това стана ясно от срещата на министър-пре...

"За 2020 г. са възложени над 1700 км пътна маркировка. Ако приемем локдаун, вирусът ще изчезне ли? Хората ще загубят работните си места и няма да имат какво да сложат на масите си, трябва просто да спазваме мерките. Поклон пред всички на първа линия, които се оборят за човешки животи. Да бъдем отговорни!", призова министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев: Бизнесът трябва да работи, а администрацията да го подкрепя

МВФ понижи сериозно прогнозата за българската икономика

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков

ЕС ни дава пари, проваляме се и купуваме по-евтини високоскоростни влакове

Липса на кадри: По Черноморието ще разчитат на работници от Узбекистан и Киргизстан

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика